Ski’s gestolen? Wat nu?

Het is het einde van de dag en je gaat een lekker biertje of wijntje drinken bij een plaatselijke kroeg. Het is normaal dat je dan de ski’s buiten laat staan en aan het eind van de middag weer ophaalt. Het gebeurt helaas nog wel eens dat er spullen gestolen worden op de wintersportbestemming. Je bent er ziek van, maar moet toch moment snel handelen. Je ski’s zijn tenslotte gestolen! Wat nu?

Je kunt nog zo goed verzekerd zijn, maar ski’s die zijn gestolen in een niet afgesloten ruimte worden meestal niet gedekt door de reisverzekering. Mocht dit wel het geval zijn, dan heb je vaak nog te maken met het eigen risico dat je moet betalen. In ieder geval moeten er stappen worden genomen.

Diefstal op wintersport

Het kan je altijd gebeuren dat je ski’s of ander wintersportmateriaal gestolen wordt tijdens je vakantie. Hoewel wel natuurlijk altijd uitgaan van het beste in de mens en onze ski’s normalerwijs gewoon buiten de kroeg, het restaurant of de après-ski bar laten staan kan het altijd fout gaan.

Wat te doen?

Wat moet je doen als je materiaal gestolen is tijdens de wintersport?

  • Doe aangifte bij de politie.
  • Vraag bij de politie een aangifteformulier , neem deze mee naar huis en bewaar deze goed!
  • Bel de verzekeringsmaatschappij, als het goed is staat het nummer op je verzekeringspasje.
  • Stuur bij thuiskomst het aangifteformulier met aankoopbon en foto op naar de verzekeringsmaatschappij.
  • Wachten op reactie.

Tips tegen gestolen ski’s

Wat je kunt doen om deze situatie zo veel mogelijk te vermijden?

  • Berg je spullen op in een bagagekluis of -ruimte in je verblijf.
  • Verwissel één ski’s met een andere ski van je vrienden/familie als je ze ergens neerzet voor bijvoorbeeld de lunchpauze. Op deze manier hebben jullie beide twee niet bij elkaar passende ski’s, deze zijn minder aantrekkelijk voor dieven. Zet deze setjes dan niet bij elkaar, maar een in een ander rek of een stuk verderop.
  • Laat waardevolle spullen thuis tijdens de wintersport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in