Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ga op wintersport tijdens Pasen en in het laagseizoen

© ChaletsPlus

Wintersportredacteur

Nog even richting de sneeuw? Het winterseizoen is nog niet over, dus boeken kan zeker nog! Boek bijvoorbeeld een wintersport met Pasen of in het laagseizoen in Wald im Pinzgau, Dienten of Maria Alm. Deze wintersportplaatsen lichten we voor je uit!

Wintersport in het laagseizoen

Na de voorjaarsvakanties in februari en begin maart is het in de skigebieden meestal lekker rustig. Met Pasen wordt het soms nog iets drukker, maar zeker niet zo extreem als in de kerst- of voorjaarsvakantie. Het is dus helemaal niet zo gek om nog een wintersport te boeken in maart 2023! Waarom een wintersport in het laagseizoen ideaal is? De pistes zijn heerlijk rustig en het aantal zonuren op een dag is al flink verlengd. Vergeet je zonnebrand niet, want je kunt goed verbranden op de piste. De sneeuw kan door de sterke zon wel iets zachter zijn dan je gewend bent, maar als je de hooggelegen pistes opzoekt dan heb je hier geen last van.

Wald im Pinzgau vlak bij twee skigebieden

Het dorp Wald im Pinzgau ligt op 900 meter hoogte op de grens van het Salzburgerland en Tirol. Wald is een klein en gezellig dorpje in de buurt van het skigebied Wildkogel Arena, dat op 4,5 km afstand ligt. Ook kun je vanuit Wald skiën in het skigebied Zillertal Arena. Met de gratis skibus kun je dit skigebied binnen een half uur gemakkelijk bereiken. Misschien ken je het naastgelegen Königsleiten? Samen met Wald vormt dit populaire wintersportdorp één gemeente. Maar in tegenstelling tot de andere dorpen rondom de Zillertal Arena heerst er in Wald vooral rust.

Boek een verblijf in het knusse Dienten

Vanuit Dienten heb je directe toegang tot het skigebied Hochkönig. Het is een levendig dorp, ideaal voor een wintersport voor gezinnen met kinderen in het laagseizoen. Je kunt de drukte opzoeken in de verschillende restaurants en op de rodelbaan. Maar dit kun je ook vermijden en dan is het voornamelijk rustig en gemoedelijk in het dorp. Je auto heb je in dit wintersportdorp niet nodig, alles is te voet bereikbaar. De Zachhofelalmlift in Dienten is ideaal voor beginners. Verder is er nog genoeg uitdaging te vinden in het skigebied Hochkönig met 120 km aan pistes. Vooral snowboarders en freestylers kunnen hier goed terecht, met drie funparks in de regio.

Gezellige wintersport in Maria Alm

In hetzelfde skigebied als Dienten ligt ook het wintersportdorp Maria Alm. Deze twee dorpen zijn erg verschillend van elkaar. In Maria Alm is het namelijk elke avond een en al gezelligheid met veel verschillende après-ski bars en muziek. Maar heb je geen zin in de drukte, dan kun je deze ook goed ontlopen. Het pittoreske dorp is bijna volledig autovrij en hier kun je de echte Oostenrijkse sfeer goed ervaren. Veel afdalingen vanaf de bekende berg Hochkönig lopen door tot het dorp, waardoor een verblijf hier ideaal is. Ook starten er enkele liften vanuit het dorp, deze zijn vooral handig voor beginners. Gevorderden kunnen deze liften nemen om verder het skigebied in te komen. Boven op de berg vind je verschillende leuke skitochten die je kunt maken om het hele skigebied van 120 km te ontdekken. Een echte aanrader is de Königstour van 35 km, hiermee bereik je zes verschillende toppen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ChaletsPlus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in