Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Filmfestival in Saas-Fee van 18-22 maart

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na het succes van het eerste Filmfestival in Saas-Fee, kunnen we binnenkort weer vooraan zitten bij bijzondere films uit verschillende landen. Van 18 tot en met 22 maart 2015 wordt de tweede editie van het filmfestival gehouden in het Zwitserse wintersportoord. Na het skiën, langlaufen of boarden op de prachtige pistes, ga je lekker zitten voor een prachtige film. Dat is toch het goede leven?

Na een succesvolle eerste editie besloten organisatoren Gabriel Zurbriggen en Stefan Fichtner om het evenement in Saas-Fee in de week van 18 tot en met 22 maart te herhalen. Het alom bekende plaatsje Saas-Fee zet in die week zijn imago als super-de-luxe wintersportoord even op een laag pitje om zich helemaal op het filmfestival te kunnen storten. Zoals de organisatoren zelf uitleggen, gaat het vooral om het vertonen van innovatieve films met een sterke verhaallijn. Het liefst moeten de deelnemende films daarnaast ook zowel visuele als mentale uitdaging bieden. Want niet alle films kunnen zomaar deelnemen aan het festival.

Het budget van de filmproductie en de filmografie van de filmmaker spelen een ondergeschikte rol bij de selectie. Zo krijgen ook jonge filmmakers een kans, en brengt het festival buitengewoon bijzondere films, filmmakers en acteurs naar Saas-Fee.

Het filmfestival is een competitie tussen Zwitserse, Oostenrijkse, Duitse, Franse en Italiaanse filmproducties. Een professionele driekoppige jury beoordeelt de deelnemende films en wijst uiteindelijk de beste aan, die daarvoor ook een geldprijs ontvangt. Kun je geen Duits, Frans en Italiaans maar wil je wel het filmfestival bezoeken? Daar is rekening mee gehouden: voor het internationale publiek wordt onder elke film Engelse ondertiteling gezet. Na het skiën kun je dus direct door naar de film. Als dat geen ontspanning is!

Het festival opent op 18 maart om 19:00 uur met de zware maar tegelijkertijd humoristische Franse film ‘Les Coeurs’, gemaakt door Benoît Jacquot. Tickets voor de Duits-Zwitserse film met onder anderen acteurs Charlotte Gainsbourg en Catherine Deneuve, zijn al beschikbaar bij het VVV-kantoor Saas-Fee/Saasdal.

Wil je Saas-Fee bezoeken? Op Arke.nl vind je heel veel mooie accommodaties!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in