Fabrikant roept 8.000 skihelmen terug

Nieuws
door Wendy

Heb jij afgelopen seizoen een nieuwe skihelm aangeschaft? Kijk dan even goed in de kast of dit niet een helm is van het merk Smith. Een gedeelte van deze helmen worden namelijk teruggeroepen vanwege een probleem met de sluiting. Hierdoor zou er hoofdletsel kunnen ontstaan.

Terugroepactie

De terugroepactie is opgezet aangezien de helmen niet de veiligheid bieden die ze zouden moeten bieden. Dit komt doordat de sluiting eraf kan schieten. Hierdoor zou er hoofdletsel kunnen ontstaan. Er zijn wereldwijd zo’n 8.000 helmen van Smith in omloop met het probleem. Waarschuw ook familie en vrienden wanneer als je denkt dat zij deze helm bezitten.

De helm:

  • Quantum ski en snowboard helm
  • Verkocht tussen oktober 2016 en juli 2017
  • Verkocht in de maten S, M, L en XL
  • In de kleuren mat zwart, mat wit, mat rood, mat blauw, mat olijfgroen, mat lichtgroen en mat grijs
  • Aan de binnenkant van de helm zit een label van Smith Quantum en daar staat ook de productiedatum op

Wat moet je doen als je deze helm bezit?

Als je deze helm bezit moet je deze helm niet meer gebruiken en contact opnemen met Smith. Dan kan je de helm gratis opsturen en wordt deze gratis gerepareerd. Je kan contact opnemen door een mail te sturen naar [email protected] of door naar de website www.smithoptics.com te gaan. Op de website van Smith staat onderaan een link naar de terugroepactie.

Meer terugroepacties

Smith is niet het enige skimerk dat kamt met productiefouten. Eerder werd al bekend dat skischoenfabrikant Arc’teryx 4.400 paar skischoenen terugroept vanwege een productiefout aan de achterkant van de schoen. Hierdoor kon er een verhoogde kans op vallen ontstaan.

Skischoenfabrikant roept 4.400 skischoenen terug