NK Freeride Kappl

09 mrt 2024

Kappl, Oostenrijk

Een van de grootste evenementen voor Nederlandse freeriders is het NK Freeride. Jaarlijks is dit event onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival. Zo’n 100 skiër/snowboarders gaan de strijd aan om tot de beste van Nederland gekroond te worden. In maart dalen de freeriders opnieuw af van de pistes in Kappl, om een nieuwe ranking te bepalen.

NK Freeride 2024

In 2024 wordt alweer de negende editie van het NK Freeride georganiseerd. Alle freeriders krijgen de kans om zich tijdens dit event te bewijzen en om zich te ontwikkelen in de sport. De hoogst haalbare prijs van het evenement? De titel: Beste Freerider van Nederland. Tijdens het NK Freeride skiën/snowboarden deelnemers buiten de reguliere piste en daarbij worden ze beoordeeld door een vak-jury. Elke run wordt beoordeeld op basis van lijnkeuze, controle, vloeiendheid, air & style en techniek. Deze wedstrijd is onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival, een event waar freeriders helemaal op hun plek zijn. Goede skiërs en snowboarders zijn welkom om zich nog aan te melden voor het NK Freeride. Daarbij kun je tijdens deze week in maart ook deelnemen aan verschillende clinics, presentaties en meetings. Dit jaar wordt voor het eerst ook de titel Belgisch Kampioen uitgedeeld.

Niet meedoen, maar wil je wel aanwezig zijn tijdens het Poederbaas Freeride Festival? Dat kan natuurlijk ook! Naast het NK wordt er ook een grote ski- en snowboardtest georganiseerd in Kappl in maart. De hele week kunnen de nieuwste materialen getest worden. Ook zijn er verschillende interessante clinics te bezoeken en je kunt natuurlijk kijken bij het NK.

Zo was het vorig jaar:

Data & tijden

In 2024 is het NK Freeride in Kappl van 9 tot 16 maart. Volgende week dus al! De laatste tickets zijn beschikbaar via de website van Poederbaas. Bij deze editie komen 130 deelnemers in actie.

De jury van 2024:

  • Roderik Sillevis, de winnaar van 2016 en geen onbekende in de wedstrijdwereld. Hij is al wedstrijdskiër sinds zijn 14e en heeft wedstrijden gereden in bijna alle disciplines, waaronder slalom, reuzenslalom, skiërcross, freestyle big-air, freestyle moguls, natuurlijk freeride en hij stond zelfs meermaals aan de start van de Weisse Rausch.
  • Pieter Simons, komt uit de freestyle wereld waaar hij ook later trainer is geweest voor het Belgisch junior team. En een funfact: hij is de eerste Belgische snowboarder die een 900 kon landen.
  • Sanne Iwema, heeft veel opleidingen gevolgd waaronder de Brevet d’Etat (Franse Staatlich) en de bergreddingsopleiding bij Bruno Jelk in Zermatt. Zelf heeft ze ook veel lesgegeven, zowel als onafhankelijk skilerares als off-piste guide in Val d’Isere.
  • Koen Speleman, maar liefst zeven keer deelgenomen aan het BK Freeride en zit inmiddels al 20 seizoenen in de sneeuw. Hij heeft veel aspecten van de sneeuwsport gezien en gewerkt als onder andere skileraar, reisleider en is meegegaan als halfpipe coach naar de Olympische Spelen in Sochi.
  • Martine van der Hoorn, de eerste vrouwelijke Nederlandse snowboardgids en een mentor voor de nieuwe generatie fanatieke wintersporters op het CIOS Haarlem en als ausbilder bij Snowsports Academy.
  • Patrick van der Graaff, ex-pro snowboarder stond aan de wieg van het Nederlandse freestyle snowboarden. Na zelf tItels te pakken was hij coach van het Nederlandse snowboard team en presenteerde hij RTL SnowMagazine.
  • Paul de Groot, misschien wel de bekendste freerider van de lage landen, na eerst een aantal keer zelf Nederlands kampioen te zijn geworden heeft hij de afgelopen 5 jaar een vaste plek aan de jurytafel. Hij reist de hele wereld over op zoek naar de beste sneeuw, onder andere voor zijn Youtube serie Hidden Faces met Loic Isliker.

Wintersport in Kappl

De locatie van het WK Freeride is Kappl, in Paznaun. Dit skigebied geeft je in totaal toegang tot 42 kilometer aan geprepareerde pistes, verdeeld over 22 afdalingen. Kappl is bijzonder zonnig vanwege de ligging en hierdoor een favoriet voor mooi-weer-skiërs. Ondanks de zon is er ook een hoge sneeuwzekerheid in dit skigebied. De pistes van Kappl reiken tot 2690 meter hoogte en hierdoor ligt er normalerwijs genoeg sneeuw in deze regio. Daarnaast zijn er ook genoeg sneeuwkanonnen die het sneeuwdek kunnen aanvullen. Kappl is al jaren geliefd bij freeriders. Er ligt een prachtig terrein naast de geprepareerde pistes met mooie off-piste routes.

Naar het NK Freeride

Reizen naar Kappl

Kappl in Paznaun ligt op zo’n 900 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto moet je ongeveer 10,5 tot 11 uur uittrekken om het Oostenrijkse skigebied te bereiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de drukt op de weg. De meest gebruikte route is langs Düsseldorf, Keulen en Stuttgart naar Oostenrijk. Je komt bij Füssen Oostenrijk binnen en rijdt dan langs de Zugspitze via Imst en Landeck naar Kappl. Denk voor je vertrek wel aan het vignet Oostenrijk! Kies je voor een wintersport met de trein? Dan heb je een reis van ongeveer 14 uur voor je. Met het vliegtuig kun je het beste vanuit Nederland vertrekken naar Innsbruck. Kappl ligt op ongeveer een uur afstand met de auto van het vliegveld.

Verblijven in Kappl

Boek een wintersport met de TUI Ski Express naar Kappl vanaf € 113,-
Verblijf voordelig in Kappl met Snowtrex tijdens je wintersport
Ook Villa for You heeft een aantal vakantiehuizen in de regio

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in