Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Er komt sneeuw, veel sneeuw!

Het is dan eindelijk zover. De weergoden zijn positief gestemd en beloven een sneeuwdump in de Alpen. Aankomend weekend zijn de temperaturen eindelijk laag genoeg dat we sneeuw kunnen verwachten. De eerste besneeuwde webcambeelden hebben we al langs zien komen. Yes, het startsein is gegeven!

Benieuwd waar de meeste sneeuw gaat vallen? Zie onze weer-update van vanmorgen!

De meteorologen voorspellen dat vrijdag een koud luchtfront de Alpen bereikt. Vanuit het noordwesten komt er veel vochtigheid en koude lucht richting de Alpen wat moet resulteren in veel sneeuwval. In Frankrijk en Zwitserland verwachten ze dit weekend een ware sneeuwstorm en gaan de sneeuwschuivers voor het eerst dit seizoen op de proef gesteld worden. De sneeuwval kan wel oplopen tot een meter nieuwe sneeuw. In het oostelijke gebied van de Alpen blijft het voor alsnog rustig. Dit weekend begint het wat kouder te worden en de nul gradengrens zal op ongeveer 1000 m komen te liggen. Ook de sneeuwkanonnen kunnen dan op volle toeren draaien zodat er een goede basislaag ligt voor komend winterseizoen. Laat die sneeuw maar komen!

Tot op heden zijn 10 skigebieden in Oostenrijk geopend, namelijk Kitzsteinhorn, SöldenStubaier GletscherHintertuxer Gletscher, Pitztaler Gletscher, Hochgoergl, Möltaler, Kitzbuhel, Kaunertal en Dachtstein. In Obertauern zou op 26 november een grote opening van het skiseizoen plaatsvinden inclusief een groot concert, maar is door de weersomstandigheden helaas verplaatst. Er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt jammer genoeg. Het wachten is nog op de andere grote skigebieden om open te gaan zoals, Mayrhofen, Zauchensee, Zell am See-Schmittenhöhe en Hochfügen.

In Zwitserland zijn ook verschillende openingen van skigebieden uitgesteld. Corviglia, Corvatsch,  Engelberg-Titlis en Skiarena Andermatt-Sedrun hebben door de weersomstandigheden de opening naar het laatste weekend van november moeten verplaatsen. De gebieden Zermatt, Saas-Fee, Gstaad, Engadin St. Moritz zijn wel al open, maar nog niet alle pistes zijn in gebruik.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in