Nieuwsalert per mail ontvangen

Duizenden reusachtige sneeuwballen gevonden op Siberisch strand

Wij zijn in Nederland al blij als er kleine sneeuwvlokken uit de lucht komen vallen. Dit is op sommige plekken wel anders op deze wereld. Zo ook aan de kustlijn van Siberië bij het dorpje Nyda waar uit het niets duizenden sneeuwballen op het strand verschenen. Het zijn niet zomaar sneeuwballen, want het formaat is gigantisch. Volgens ooggetuigen zijn ze te vergelijken met tennis- en voetballen. Een mysterieus natuurlijk verschijnsel dat je alleen gelooft als je het met eigen ogen ziet.

Het is echt ongelooflijk als je ziet hoe dit strand is bedekt met deze enorme sneeuwballen. Een sneeuwballengevecht op dit strand kan nog wel eens helemaal verkeerd aflopen. De sneeuwballen zijn zo hard dat ze als mooie ronde elementen blijven liggen op het strand. Bekijk de onderstaande video die afgelopen week gemaakt werd op het strand:

Ook toeristen in de omgeving keken hun ogen uit bij het zien van dit mysterie. Er werd dan ook vol verbazing gereageerd toen verschillende mensen foto’s deelden op het internet.Ook de ouderen in het dorp hebben het fenomeen nog nooit gezien, maar er is een verklaring. Die heeft te maken heeft met het veranderen van het tij nadat er een flinke ijslaag is ontstaan aan de kust. Een vergelijkbare situatie heeft zich in januari 2015 afgespeeld aan de oever van Lake Michigan.

Dus heb je zin in een sneeuwballengevecht? Bereid je maar klaar voor een flink autoritje. Nyda ligt niet echt om de hoek.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in