Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze winterhighlights in Serfaus-Fiss-Ladis wil je niet missen

© Serfaus-Fiss-Ladis

Wintersportredacteur

Het winterwonderland van Serfaus-Fiss-Ladis is vanaf begin december geopend voor alle wintersporters. In de dorpen Serfaus, Fiss en Ladis is veel te beleven in de winter. Van allerlei activiteiten tot nieuwe faciliteiten en leuke evenementen, dit wil je niet missen tijdens je wintersport in dit skigebied. Serfaus-Fiss-Ladis is een ideaal wintersportgebied voor groot en klein!

Seizoensstart: 8 december 2023

Vanaf 8 december kun je de pistes weer af in Serfaus-Fiss-Ladis, mits er genoeg sneeuw ligt. Het skiseizoen eindigt pas op 14 april 2024, dus alle tijd om van de prachtige pistes te genieten.

De nieuwe Komperdellbahn

Komende winter stap je in de gloednieuwe Komperdellbahn. Na ruim 34 jaar is de oude Komperdellbahn in het familievriendelijke skigebied met pensioen. De oude 6-persoonsgondel bracht sinds 1988 wintersporters vanuit Serfaus de berg op, maar zijn werk zit erop. Vanaf december 2023 is de nieuwe lift geopend voor alle wintersporters.

Wat er allemaal nieuw is?

Alles is nieuw, van de cabines tot de liftgebouwen en het lifttraject. Er is zelfs een geheel nieuw tussenstation gebouwd. Dit alles biedt verschillende voordelen. De skischolen zullen vooral gebruik maken van de lift tot het middenstation, waardoor het onderste deel van de Mittelabfahrt wordt ontlast. Ook is dit deel van de afdaling, dat vooral met de warmere omstandigheden in het voorjaar een flinke uitdaging is, nu makkelijker te omzeilen. Verder kunnen wintersporters uit Fiss of vanaf de Waldbahn nu bij het middenstation instappen, in plaats van met de auto naar Serfaus te rijden. Tot slot kunnen voetgangers straks eenvoudig restaurant Leithe Wirt bereiken.

De lift is ook een stuk moderner! De gondels hebben vanaf nu plaats voor 10 wintersporters per cabine. Je ski’s of snowboard moet je nu in de lift meenemen, bij je zitplaats is er een handige houder in de bodem. Maak jij komende winter een ritje met deze hypermoderne lift?

Meer informatie ›

Nieuwe app: mySFL

Voor en tijdens je verblijf in Serfaus-Fiss-Ladis kun je gebruikmaken van de nieuwe app mySFL. Wat je hier allemaal mee kunt? Je beheert onder andere gemakkelijk je boekingen en je kunt evenementen, wandeltochten, accommodaties en nog veel meer in je favorieten-lijstje zetten. Alle informatie is zo gebundeld op één plek!

Meer informatie ›

Highlights qua evementen

Zin om iets te doen dat je tijdens je wintersport niet overal kunt doen? Uniek in Serfaus-Fiss-Ladis zijn deze evenementen:

Wanneer en waar?Wat?
Het eerste spoorVanaf 13 december 2023 elke woensdag in Serfaus en FissDe berg op voordat alle anderen dat mogen? Vanaf 7.30 uur kun je elke woensdag de allereerste lift omhoog nemen in dit skigebied. Boven word je beloond met een prachtig uitzicht en de vers geprepareerde pistes. Inclusief in de prijs is ook een ontbijtje bovenop de berg en een begeleide tour door het skigebied.
Pistenbully-TourVanaf 18 december 2023 in Serfaus en FissIn Fiss en Serfaus kun je vanaf 16.45 uur een ritje maken met een pistenbully chauffeur. Zo kun je een uurtje meekijken tijdens de dagelijkse werkzaamheden in het skigebied. Dit is ook een erg leuk uitje met kinderen. Ouders met kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich aanmelden.
Sunset DinnerElke dinsdag vanaf 19 december 2023 in SerfausEen skidag bijzonder afsluiten? Boek een etentje tijdens Sunset Dinner in Serfaus. Geniet van heerlijk eten met een prachtig uitzicht en zonsondergang bovenop de berg. Kan het nog romantischer?! Het diner wordt geserveerd bovenop de Masner.
Adventure Night ‘Reflection’Elke woensdagavond vanaf 20 december tot en met 3 april vanaf 21.00 uur in SerfausDe spectaculaire avondshow in Serfaus is Adventure Night ‘Reflection’. Dit is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. De skischool Serfaus laat allerlei stunts, acts en indrukwekkende sprongen zien op de Komperdell. Hier wil je echt eens bij zijn!

De allerlaatste Adventure Night op 10 april is een hele bijzondere, namelijk Charity Adventure Night. Dan worden alle opbrengsten geschonken aan goede doelen in Tirol.
Nightflow ”Rock the Snow’ ‘The Eagle Returns’Eerste show is op donderdagavond 28 december, daarna elke dinsdag van 2 januari tot 2 maart in FissNightflow is een andere show die op je lijstje thuishoort. Op de piste bij de Möseralm wordt de show in het hoogseizoen wekelijks opgevoerd door dansers, acrobaten en skileraren van de skischool Fiss-Ladis. Het is een avond vol met spectaculaire highlights!

Zo was de Nightflow vorig jaar:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in