Nieuwsalert per mail ontvangen

Demo- en Skilehrermeisterschaften 2014 van start!

Voor de meeste skileraren zit het seizoen er al weer bijna op. Als spectaculaire afsluiting worden op Vrijdag 21 Maart de Oostenrijkse demo- en skilerarenwedstrijd (Skilehrermeisterschaften) 2014 van start! georganiseerd voor dames en heren. De wedstrijden worden georganiseerd in het in Salzburg gelegen Saalbach Hinterglemm op de Zwölferkogel en de Unterschwarzachhang.

Skilehrermeisterschaft
De skileraren die zich het hele seizoen hebben ingezet bij skischolen in Oostenrijk verschijnen aan de start op het onderdeel reuzenslalom. Nadat de startnummers zijn opgehaald en de gestoken slalom is verkend verschijnt de eerste deelnemer om 12:00 uur aan de start. Er wordt gestreden in 5 leeftijdscategorieën bij zowel de dames als de heren. De tijden van de snelste dame en de 3 snelste heren worden bij elkaar opgeteld. Om 21:00 uur vind in de Schwarzacher de prijsuitreiking plaats. De skischool met het snelste team mag zich de snelste skischool van Oostenrijk noemen. Dit team mag een weekend verblijven in een 3-sterren hotel in SaalbachHinterglemme inclusief skipas.

Demomeisterschaft
Om 18:00 uur gaat de eerste skischool van start bij de U-Bahn. In deze eerste ronde wordt er vooral gelet op skitechniek. Een uur later tijdens de tweede ronde moet de nadruk van de geskiede demo’s liggen op het show element. Rond 20:00 uur vindt de finale plaats waar ook het show element doorslaggevend zal zijn.

Zouden de dames van Skischule Maria Alm en de heren van Skischule Arlberg ook dit jaar weer de hoogte podium plaats mogen bestijgen?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in