De beste snowboardschoenen van 2023/2024

Als snowboarder heb je goede snowboardschoenen nodig! Maar welke kies je dan? Met een overweldigend groot aanbod van verschillende aanbieders is het aardig lastig om de beste voor jou te kiezen. Met dit lijstje beste snowboardschoenen helpen we je een beetje op weg. Dit zijn onze favorieten, van budget opties tot de beste snowboardschoenen voor kinderen en nog veel meer!

Hoe deze producten gekozen zijn?

Op deze pagina hebben we een paar producten en merken gekozen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast hebben we gekeken naar de best beoordeelde producten en de meest verkochte producten van bekende retailers zoals DAKA, Duijvestein, Bever en Decathlon. Deze websites bieden een ruim aanbod aan wintersportuitrusting en hebben de nieuwste producten online staan. Op de websites van deze retailers vind je nog meer keuzes en informatie over alle wintersportproducten. De perfecte pasvorm van een snowboardschoen is erg persoonlijk en kan per persoon zeer verschillen. Neem deze tips dus aan als leidraad om verder op te borduren! Ben je niet zeker van je keuze? Ga dan vooral even een winkel in om advies te vragen of de producten in het echt te proberen en te voelen.

Op deze pagina:

Navigeer naar een van de onderstaande categorieën door op de afbeeldingen te klikken.

Beste snowboardschoenen

De beste snowboardschoenen voor jou moeten aansluiten op je niveau, het terrein waarop je veel snowboardt en je persoonlijke voorkeuren. Waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar nieuwe schoenen? De pasvorm is vooral belangrijk. De stijfheid van de snowboardschoenen kan flink verschillen. Hoe stijver de schoenen hoe sneller ze reageren op je aansturingen. Maar, hoe zachter hoe comfortabeler, het is natuurlijk net wat het beste bij jou past. Om zeker te weten dat je de juiste schoen hebt gekozen, moet je deze passen. Het makkelijkste kun je dat doen in een winkel, ga dan vooral eens in de snowboardhouding staan. Je tenen horen aan de voorkant iets los te komen als je door je knieën buigt. Ook als je plat op de grond staat mogen je tenen de voorkant van de boots een beetje raken. Aan de zijkanten moet de schoen vooral goede ondersteuning geven en niet te strak zitten.

Burton Moto BOA
De lichtgewicht Burton Moto BOA snowboardschoenen zijn onwijs comfortabel. De schoenen houden je warm en zijn ideaal te verstellen met de BOA-sluiting. Deze schoenen zijn extreem licht en de buitenlaag zorgt voor goede demping.
Bestel bij Duijvestein
Salomon Pearl Boa
Ook de Salomon Pearl Boa is een van onze favorieten. Deze schoen is wat stugger dan andere boots en heeft hierdoor een fijne stijfheid. De comfortabele binnenschoen en gemakkelijke sluiting maken de schoen helemaal af. Deze is ook verkrijgbaar in het roze!
Bestel bij Duijvestein
Nitro Chase BOA
De Nitro Chase BOA is ideaal qua grip en heeft een verbeterde pasvorm. Verschillende technieken zorgen ervoor dat deze snowboardschoen ideaal is op de piste. Zoals het Dual BOA-systeem, de Relace Liner Locker en Cloud 9 Liner.
Bestel bij DAKA

Nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk verder bij:
Decathlon
Duijvenstein
Bever
DAKA
Jumbo Sports

Terug naar boven 

Beste snowboardschoenen merken

Er zijn veel verschillende merken voor geschikte snowboardschoenen. Dit zijn enkele bekende:

Salomon
Burton
Nitro
HEAD
K2

Terug naar boven 

Beste snowboardschoenen: budget opties

Ook voor snowboardschoenen geldt over het algemeen, hoe duurder hoe beter de kwaliteit. Maar wil je nog niet volledig investeren in een eigen wintersportsetje, dan kun je een van deze boots overwegen. De opties van Decathlon zijn over het algemeen betaalbaarder in vergelijking tot de andere productaanbieders:

Terug naar boven 

Beste snowboardschoenen voor kinderen

Enkele aanbieders hebben ook snowboardschoenen voor kinderen. De meeste kinderen beginnen echter met skiën en stappen pas op een latere leeftijd over op een snowboard. Over het algemeen worden snowboardlessen aangeboden vanaf 6 of 7 jaar. Dit hangt vaak samen met de bereidheid om de eigen bindingen vast te kunnen maken. Jongere kinderen hebben daarbij nog vaak hulp nodig van anderen. Dit zijn volgens ons onderzoek de beste snowboardschoenen voor kinderen:

Terug naar boven 

Waar te koop?

Heb je na het zien van onze favorieten nog niet gevonden wat je precies zoekt? Geen stress, er zijn echt onwijs veel producten op de markt en er zit vast iets tussen wat je aanspreekt. Kijk eens verder bij een van de volgende aanbieders:

››› Decathlon
››› Duijvenstein
››› Bever
››› DAKA
››› Jumbo Sports

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in