De beste snowboards van 2023/2024

Het kopen van een snowboard kan best een uitdaging zijn. Er zijn verschillende soorten boards voor verschillend terrein (piste, off-piste of park) en geschikt voor beginners tot experts. Maar welk board past het beste bij je? Er zijn verschillende vragen die je jezelf kunt stellen om het juiste snowboard aan te schaffen. Afhankelijk van je niveau hebben we een indeling gemaakt van de beste snowboards die wij voor komend seizoen 2023/2024 aanraden. Natuurlijk zijn er nog veel meer goede opties, maar zo heb je in ieder geval een begin om voor jouw het beste snowboard te vinden!

Hoe deze producten gekozen zijn?

Op deze pagina hebben we een paar producten en merken gekozen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast hebben we gekeken naar de best beoordeelde producten en de meest gekochte producten van bekende retailers zoals DAKA, Duijvestein en Decathlon. Deze websites bieden een ruim aanbod aan wintersportuitrusting en hebben de nieuwste producten online staan. Op de websites van deze retailers vind je nog meer keuzes en informatie over alle wintersportproducten. Het beste product voor jouw is natuurlijk erg afhankelijk van je voorkeur. Ben je niet zeker van je keuze? Ga dan vooral even een winkel in om advies te vragen.

Op deze pagina:

Navigeer naar een van de onderstaande categorieën door op de afbeeldingen te klikken.

Beste snowboards per categorie

Je kunt snowboards onderverdelen in drie categorieën: freestyle, freeride en all-mountain. Het meest veelzijdig zijn de all-mountain boards. Hiermee kun je goed door de poedersneeuw, maar deze zijn ook geschikt voor de piste en je kunt er zelfs trucks en jumps op doen. Daarnaast zijn er ook freestyle boards. Deze zijn vooral voor alle snowboarders die het liefst in het funpark of op de funslopes rondhangen. Dit type snowboards is vooral flexibel en deze zijn vaak symmetrisch. Zo kun je allebei je benen als voorste been gebruiken. Het laatste type is een freeride board. Deze zijn in vergelijking tot de andere types iets breder, langer en stijver. Off-piste heb je zo meer controle!

De beste snowboards voor beginners

  • Flexibel
  • Makkelijk te sturen

Als beginner kun je het beste kiezen voor een board dat gemakkelijk te sturen is. Een flexibel snowboard is daarom het beste voor jou. Hoe stijver de plank, hoe moeilijker het is om een bocht te draaien. Ga daarom in het begin vooral voor makkelijk! Het is al lastig genoeg om te leren snowboarden, maak het jezelf daarom niet extra moeilijk. Een flexibel board is het meest vergevingsgezind. Dit zijn drie snowboards die erg geschikt zijn voor beginners:


Nitro Prime RAW
(man)
Nitro snowboard
Dit ontzettend vriendelijke snowboard is van Nitro. De Prime is ontworpen om comfortabel mee te rijden. Wintersporters kunnen door de vorm van het board vol vertrouwen ook onbekend terrein verkennen.
Bestel dit board bij Jumbo Sports

Salomon Lotus X
(vrouw)
Salomon snowboard
De Salomon Lotus X is veilig, veelzijdig en stabiel. Door de zachte flex is het board goed te sturen en erg vergevingsgezind. Het is een goed board om de eerste meters mee te maken en veel te leren in de sneeuw.
Bestel dit board bij Duijvestein

Burton Name Dropper
(unisex)
Buron snowboard
Door de zachte flex is dit snowboard een ware freestyler. Daarnaast kan door de samenstelling van de kern met meerderen lagen zelfs de beginnende wintersporter zich met dit board een foutje veroorloven.
Bestel dit snowboard via Duijvestein

De beste snowboards voor de gemiddelde snowboarder

  • Iets stijver
  • Veelzijdig board

Welk board je kunt kiezen als je geen beginner meer, maar ook nog geen gevorderde wintersporter bent? Wij raden je aan om een veelzijdig snowboard te kopen in deze fase van je ontwikkeling. Zo kun je alle verschillende aspecten van het snowboarden gaan ontdekken. Daarbij kun je wel voor een iets stijver board kiezen. Hoe stijver het board, hoe meer grip en stabiliteit je hebt op hoge snelheid. Zo kun je uitgebreid oefenen en je niveau weer een stukje omhoog tillen.


THE Boards Company Delta (unisex)
The boards company snowboard
De Delta is breed en stabiel waardoor deze erg makkelijk draait. Dankzij dit goede draaivermogen is het een goed board voor in de slush- of poedersneeuw. Met dit snowboard kun je net iets meer dan een beginnersboard.
Bestel het board via DAKA

Bataleon Evil Twin
(man)
Bataleon snowboard
Een favoriet van veel snowboarders is de Bataleon Evil Twin! Dit komt omdat deze niet erg hard, maar ook niet erg zacht is. Hierdoor is het snowboard erg veelzijdig en geschikt in het snowpark, op de piste en in de poedersneeuw.
Bestel dit snowboard bij DAKA

K2 Antidote
(unisex)
K2 snowboard
Een goed snowboard om van beginner door te groeien naar expert is deze van K2. Dit is een all-mountain board waarmee je kunt freeride en freestylen. Dit nieuwe model is lichter en hierdoor beter en makkelijker stuurbaar.
Bestel dit board via Duijvestein

De beste snowboards voor gevorderden

  • Zwaardere variant
  • Wellicht een freeride board

Een gevorderde snowboarder zoekt met zijn/haar board meer de grenzen op en daarom is het belangrijk dat dat ook mogelijk is met het snowboard. Kies daarom voor een stevige plank, hiermee zijn de bochten wellicht iets lastiger om in te sturen maar daarvoor in ruil ligt de snelheid die je kunt behalen hoger. Een freeride board behoort zeker tot de opties voor een gevorderde snowboarder. Zo kun je je grenzen verleggen buiten de gemarkeerde piste.


Bataleon Goliath
(unisex)
Bataleon snowboard
De Bataleon Goliath is een echte allrounder. Zowel op de geprepareerde pistes als off-piste en in het snowpark kun je hiermee uit te voeten. De Triple Base en gemiddeld stijve kern zorgen ervoor dat het board heerlijke te navigeren is.
Bestel dit snowboard bij Duijvestein

Jones Freecarver 6000
(man)
Jones snowboard
Deze Jones Freecarver 6000 is een echte vriend voor de gevorderde snowboarder. De kanten van dit snowboard zijn echt geweldig! Voor de vorm zijn elementen van het race-, boardercross en freerideboard gecombineerd.
Bestel dit board bij DAKA

Burton Custom
(man)
Burton snowboard
De Burton Custom is al jaren een klassieker van Burton, een geliefd merk bij veel gevorderde snowboarders. Deze versie heeft een traditionele camber als vorm. De torsie is stijver doordat in de kern een mat carbon is verwerkt.
Dit board is verkrijgbaar bij Duijvestein

Nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk verder bij:
DAKA
Jumbo Sports
Wintersport store
Duijvestein
Decathlon

Terug naar boven 

Beste snowboards merken

Er zijn heel veel verschillende merken snowboards. De laatste jaren zijn er tallozen merken bijgekomen die snowboards produceren. Er zijn veel grote en kleine bedrijven met allemaal hun eigen kenmerken. Merken die vaak worden genoemd en gebruikt op de piste? Deze merken hebben hun strepen de afgelopen jaren verdiend in de markt.

Burton
Nitro
Capita
Salomon
Bataleon
K2

Terug naar boven 

Budget opties

De beste snowboards die je kunt kiezen als je niet te veel geld wilt uitgeven? Natuurlijk zijn er ook een paar opties waar je voor kunt kiezen. Maar onthoud daarbij dat snowboards over het algemeen niet echt goedkoop zijn. De kwaliteit van het board hangt vaak samen met de prijs. Als je dus bezuinigd op het een, doe je dat ook op het andere. Wintersporten is nu eenmaal niet goedkoop! Deze boards kun je overwegen als budget optie:

Terug naar boven 

beste snowboards

Beste snowboards voor kinderen

Als je een snowboard aanschaft voor je kind moet je rekening houden met de huidige lengte. Kinderen hebben om te leren een wendbaar board nodig en daarom mag deze niet te lang zijn. Kies liever voor een kortere optie dan een te lange. Zo kan je kind veel sneller vorderingen maken. Als je kind elk jaar flink groeit kun je ervoor kiezen de bindingen iets verder uit elkaar te zetten. Zo kan één board meerdere jaren gebruiken worden. Snowboards zijn over het algemeen te koop vanaf 90 cm.

Qua snowboards wordt er voor kinderen vaak gekozen voor een twintip en/of een rocker. Hierbij heb je een board dat beide kanten op goed werkt. Dit zijn een paar opties die wij aanraden:

Terug naar boven 

Waar te koop?

Heb je na het zien van onze favorieten nog niet gevonden wat je precies zoekt? Geen stress, er zijn echt onwijs veel snowboards op de markt en er zit vast iets tussen wat je aanspreekt. Kijk eens verder bij een van de volgende aanbieders:

››› DAKA
››› Jumbo Sports
››› Wintersport store
››› Duijvestein
››› Decathlon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in