Coronavirus en wintersport: moet je wel gaan?

Het coronavirus houdt heel de wereld in z’n greep. Er is nog altijd veel onduidelijk en dus zijn strikte veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. We snappen dat je als wintersporter veel vragen hebt over skiseizoen 2020/2021. Want moet je wel op wintersport gaan in tijden van corona? En is een skivakantie deze winter echt wel mogelijk?

Ga naar de website van het RIVM voor alle informatie over het coronavirus.
Vind actuele reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl.

Wel of niet op wintersport?

Alles valt en staat met de huidige coronamaatregelen in het desbetreffende wintersportland. Een ander belangrijk punt is het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Bij code geel zijn vakantiereizen toegestaan, bij code oranje alleen noodzakelijke reizen. Daarnaast is de keuze natuurlijk volledig aan jou. Wij kunnen geen antwoord geven op de vraag of je wel of niet op wintersport moet gaan. Wij zijn wintersportliefhebbers en geen artsen of epidemiologen. Ga in ieder geval niet op vakantie als dit voor jezelf niet goed voelt. Houd je daarnaast altijd aan de veiligheidsmaatregelen die gelden in het desbetreffende land. Staat het reisadvies op oranje? Blijf dan thuis.

Coronamaatregelen

Een aantal skigebieden heeft inmiddels veiligheidsmaatregelen bekendgemaakt voor de winter van 20/21. Deze regels zijn opgesteld besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Klik op de links hieronder voor de coronamaatregelen in de volgende skigebieden:

Informeer je via de juiste kanalen

Informeer je via de officiële kanalen en baseer mede daarop je keuze. Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daar vind je ook de reisadviezen per land. Reisadviezen van de Nederlandse overheid vind je op Nederlandwereldwijd.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in