In het Zwitserse dorpje Olten viel afgelopen week een heel bijzondere soort sneeuw: chocoladesneeuw. Of beter gezegd, sneeuw van cacaopoeder. De oorzaak was een defect in de fabriek van chocoladefabrikant Lindt & Sprüngli AG.
Ventilatieproblemen
Inwoners van het dorpje Olten leefden eventjes in een droom. In een deel van het dorpje kwam cacaopoeder uit de hemel zetten. Vanwege een slecht functionerend ventilatiesysteem werden kleine deeltjes geroosterde en gemalen cacaobonen de lucht in geblazen en die daalden vervolgens neer op Olten. Een bijzondere gewaarwording.
Laagje cacaopoeder
Op de foto hieronder is het laagje cacaopoeder goed te zien op een auto van een inwoner van Olten. Die hoefde overigens niet zelf voor de kosten op te draaien. Volgens berichtgeving van het Oltner Tagblatt konden de schoonmaakkosten verhaald worden op het chocoladebedrijf. De deeltjes zijn overigens ongevaarlijk voor mens en natuur volgens het bedrijf.
Kakao-Regen im Oltner Industriequartier: Lüftungsanlage ist schuld daran https://t.co/O9Iorni5Iz pic.twitter.com/3LWZCsHeE0
— Olten (@olten) August 15, 2020
Fan van Lindt
Zelf zijn we op de redactie trouwens ontzettend fan van Lindt chocolade. We nemen eigenlijk altijd wel wat mee als we uit de Alpen terugkomen. Zeker de smaken die je hier in Nederland niet kan krijgen. Zo ook de reep hieronder waar collega Yvonne vanavond lekker van smikkelt. Nemen jullie ook altijd producten mee naar huis na de wintersport?