Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Karinthië heeft miljoenen euro’s geïnvesteerd in skigebieden

Goed nieuws voor alle wintersporters die naar Karinthië gaan. Dit jaar is maar liefst 28 miljoen euro geïnvesteerd in verschillende skigebieden. Daar houdt het echter niet bij op, de komende jaren is er nog veel meer geld nodig.

Miljoenen investering

De komende jaren zal er flink geïnvesteerd worden in de skigebieden in Karinthië. Tijdens een persconferentie bleek dat alle liften in de skigebieden veilig zijn, maar helaas niet meer van deze tijd. Om al die liften op te knappen, zal er de komende jaren 150 tot 200 miljoen euro moeten worden geïnvesteerd. Om dit te kunnen financieren wil Karinthië gebruik maken van een staatsfinanciering. Aldus Klaus Herzog, algemeen directeur van Nassfeld en afdelingshoofd bij de Oostenrijkse KVK. Ook vertelt hij dat dit over een vierde van de liften in de grote skigebieden gaat.

Vernieuwing aankomend seizoen

Wie deze winter al naar Karinthië gaat, kan rekenen op meer sneeuwzekerheid. Afgelopen zomer is er 28 miljoen euro in de skigebieden geïnvesteerd en het grootste gedeelte hiervan is geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen.

Stijgende Skipasprijzen

Deze miljoenen investering wordt echter wel deels doorberekend in de skipasprijzen. Gemiddeld gaan deze met twee procent omhoog. Zo betaalt een volwassene voor een dagpas in Nassfeld, Bad Kleinkirchhein en op de Mölltaler Gletscher straks € 49,-. In Katschberg is dat € 48,- en voor een dagpas onder de € 30,- moet je toch echt naar de kleinere skigebieden. Bijvoorbeeld Bodental of Falkert. Gelukkig is de gemiddelde prijsstijging hier wel een stuk lager dan in een eerder gepresenteerd onderzoek naar de skipasprijzen van 2019/2020.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in