Nederlander gepakt met gestolen ski’s

In het Oostenrijkse Sölden is een Nederlander met gestolen ski’s aangehouden. Twee dagen daarvoor werden de ski’s gestolen.

Op 10 februari meldde een 29-jarige Duitser bij de politie in Sölden dat zijn ski’s gestolen waren. Natuurlijk, daar zit niemand op te wachten. Twee dagen later, op 12 februari, zag de Duitser zijn ski’s staan in een skirek voor een après-ski bar.

Nederlander aangeklaagd

De Duitser schakelde de politie in en na een kort onderzoek kon een 26-jarige Nederlander als de dief worden aangemerkt. De ski’s keerden gelukkig terug naar de rechtmatige eigenaar en de Nederlander werd aangeklaagd. Meer informatie is niet bekend over het voorval.

Moeilijker maken

Wil je voorkomen dat je ski’s gestolen worden, dan helpt het als je het de dieven wat moeilijker maakt. Als eerste zou je de ski’s al ergens neer kunnen zetten zodat ze in het zicht staan. Verder is het nog mogelijk om beide ski’s niet bij elkaar in de buurt te zetten. En ga je echt voor meer zekerheid, dan neem je een skislotje mee waarmee je de ski’s aan het skirek vast kan maken. De slotjes kosten niet zoveel en kun je gemakkelijk meenemen in je zak. Op die manier voorkom je dat dieven de ski’s even snel meepikken.

[dfp_native_ad]

 

Verwisseling

Naast echte diefstal worden ook veel ski’s verwisseld. Helaas kent lang niet iedereen z’n eigen ski’s even goed en daar ligt vaak het probleem. Sommige ski’s lijken wel een beetje op elkaar en het gebeurt dan ook regelmatig dat iemand de verkeerde ski’s meeneemt. Vervolgens sta jij dan een uur je ski’s te zoeken, terwijl die al weg zijn. Veel skiverhuren schrijven dan ook de naam van de huurder op de ski’s, zodat de verwisseling minder vaak voorkomt. Ook als je eigen ski’s hebt, is het aan te raden je ski’s herkenbaar te maken.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?