Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: Afdalen in het licht van een enkele fakkel

Wintersportredacteur

Veel skigebieden bieden de mogelijkheid om ’s avonds, wanneer het donker is, een aantal afdalingen te maken op de piste. Deze pistes zijn altijd goed verlicht, zodat je veilig naar beneden komt. Maar in het donker naar beneden in het vrije terrein is nog niet zo vaak gedaan en zeker niet op deze manier. De Zwitserse Freeskiër Nico Vuignier is in het licht van één drone naar beneden gegaan.

Heatseeker

Vuignier zocht de volledige duisternis in de bergen op voor zijn laatste video. Voordat hij aan zijn afdaling begon, bond hij een fakkel aan een drone. In het licht van deze fakkel daalde hij de berg af, terwijl de drone hem volgde. Het resultaat? Een supervette video waarin nachtskiën, de freestyle techniek van Nico Vuignier en vuurwerktechniek centraal staat. Hoe hij de video heeft gemaakt volgt nog in een andere video die nog niet uit is. Bekijk de video ‘Heatseeker’ hieronder.

 

Centriphone

Het is niet de eerste keer dat Nico Vuignier een vernieuwende skivideo maakt. Hij is een van de meest creatieve personen in de ski-industrie. Van zijn cinematografie tot zijn montage en skiën, hij heeft de afgelopen jaren altijd een aantal van de coolste content gecreëerd. Waarschijnlijk is de meest bekende video van hem de ‘Centriphone’. Deze video had 4,4 miljoen vertoningen op YouTube. De video is opgenomen met een iPhone 6, die hij rondom zijn hoofd slingerde.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in