Skigebied Nieuw-Zeeland opent twee weken eerder vanwege vele sneeuw

Terwijl hier de mussen dood van het dak vallen, is het in Nieuw-Zeeland alweer hartje winter. De skigebieden daar openen binnenkort hun deuren. Een van de skigebieden heeft vanwege de grote hoeveelheid sneeuw zelfs besloten om twee weken eerder open te gaan.

Veel sneeuw

Het skigebied in kwestie is het Cardrona Alpine Resort. Alleen vorige week viel daar al 90cm sneeuw en die sneeuw kwam bovenop de sneeuw die er al lag. Al sinds februari is er elke maand sneeuw gevallen in het skigebied, wat buitengewoon is voor de regio. Daarbij heeft ook het team van ‘sneeuwmakers’ hard gewerkt om de pistes klaar te stomen voor het komende seizoen. De oorspronkelijke openingsdatum is 16 juni, met een groot openingsfeest, maar dit weekend vindt dus een pre-opening plaats.

Droomcondities

Op het moment ziet het er in het skigebied uit als op de foto hieronder. Dat is toch heerlijk? Zonnetje, sneeuw, wij verlangen er alweer naar. Zeker nu we met deze temperaturen op kantoor zitten met een airco die nog niet helemaal naar behoren werkt ?.

Cardrona Alpine Resort

Het Cardrona Alpine Resort ligt in het zuiden van Nieuw-Zeeland, tussen Queenstown en Wanaka in. Het hart van het skigebied ligt op 1670 meter hoogte. Het hoogste punt dat je met de lift kunt bereiken is 1860 meter. Jaarlijks valt er 2,9 meter sneeuw in het gebied. Je kunt er op 345 hectare skiën, waarvan 25% van de pistes voor beginners is, 25% voor gevorderde skiërs, 30% voor vergevorderde skiërs en 20% voor experts. In totaal vind je 8 skiliften in het gebied, inclusief 3 oefenliften en een lift voor het funpark.

[dfp_native_ad]

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?