Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De Timmelsjoch Hochalpenstraße is weer geopend

Wintersportredacteur

De Timmelsjoch Hochalpenstraße alias passo Romo is vandaag om 7:00 weer geopend. Hier ging heel wat werk aan vooraf. Met een maximale hoogte van 2.509 meter is de Timmelsjoch Hochalpenstraße één van de hoogste grensovergangen in Oostenrijk. Om de weg vanochtend te kunnen openen moest de weg sneeuwvrij gemaakt worden en door de sneeuwrijke winter was dit een flinke klus!

Sneeuwrijk seizoen

Het winterseizoen van 2017/18 kwam aan sneeuw niet te kort. Bijna wekelijks vielen er tientallen centimeters sneeuw in de Alpenlanden. Waar de sneeuw op de meeste plekken inmiddels is weggesmolten, is dit nog niet overal het geval. Zo ook op de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Door de vele sneeuwval van het afgelopen seizoen was de weg ’s winters niet begaanbaar. Aan het eind van het seizoen moet deze weg weer sneeuwvrij gemaakt worden. Dit jaar was het een flinke klus met op sommige plekken sneeuwhopen van ruim 12 meter hoog. Dit jaar is de opening nog eens extra speciaal, want de pas viert haar 50-jarig jubileum.

De Timmelsjoch Hochalpenstraße

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Sölden met Meran in Ötztal Zuid-Tirol. De pas is ongeveer 60 kilometer lang op een hoogte van 2.509 meter. Met ongeveer zestig haarspeldbochten slinger je door de prachtige natuur van de Alpen. Onderstaande foto van de huidige situatie laat je zien hoe indrukwekkend dat is met de hoge sneeuwmuren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in