Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigidsen schuldig aan overlijden skiër in lawine

Wintersportredacteur

Twee skigidsen hebben schuld bekend nadat een Britse bankier overleed bij een off-piste trip in de Italiaanse Alpen. Ze waren met drie cliënten onderweg toen één daarvan in een lawine terechtkwam. 

Tijdens een trip in 2015 huurde de Brit samen met twee vrienden twee Franse skigidsen in om hen buiten de piste te begeleiden. In het off-piste terrein kwam onder de voeten van de skiër een lawine los die hem 30 meter naar beneden sleurde. Aan de gevolgen van die lawine overleed de Brit vervolgens.

Grapjes

De skiër werd ondanks zijn geactiveerde lawinerugzak door de lawine onder de sneeuw begraven.Tijdens de reddingsactie grapte hij nog, maar kort daarna verloor hij het bewustzijn en daarna werd hij nooit meer wakker.

Schuld

Na de dood van de skiër is de schuldvraag in de rechtszaal uitgevochten. In maart bekenden de twee skigidsen schuld en sloten ze een deal tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Dat werd vanwege bepaalde redenen pas deze week bekendgemaakt. De reden dat ze schuldig zijn is dat ze de cliënten off-piste hebben genomen op het moment dat het echt niet kon. Raffaelle Bagnis, hoofd van de reddingdiensten in de regio, vertelde: “Ze zijn off-piste gegaan en hebben de lawine veroorzaakt. Er was teveel sneeuw om buiten de piste te gaan.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in