© Skiinformatie.nl

Meeste diefstal in Oostenrijk vindt plaats in Tirol

Dieven slaan al jaren toe in de Oostenrijkse wintersportbestemmingen en stelen voor duizenden euro’s aan materialen. In Tirol zijn ze het meest actief, meldt het Federale Bureau voor strafpraktijken in Tirol.

Ruim de helft van de diefstallen gemeld uit Tirol

Elk jaar is het weer raak in Oostenrijk. Je steekt even de ski’s in de sneeuw voor een drankje of om iets te regelen en bij terugkomst zijn ze er niet meer. Dan baal je natuurlijk, want skimaterialen zijn nou niet echt goedkoop te noemen. Van de ruim 4.000 gemelde diefstallen die afgelopen tijd, blijkt ongeveer de helft uit Tirol te zijn gestolen. Niet alle diefstallen worden gemeld, anders zou het nog eens veel meer kunnen zijn  volgens de lokale politie.

In 2016 bijna 2.500 gemelde diefstallen

Vorig jaar bleek ook het grootste deel van de gemelde diefstallen te komen uit Tirol. Er werden 2.455 skidiefstallen gemeld in Tirol. Dit is veruit het meeste in vergelijking met andere Oostenrijkse departementen. Salzburg had 1.121 meldingen, terwijl Wenen er 84 had en Burgenland maar twee. Een groot verschil dus als je kijkt naar de cijfers.

Wat te doen tegen diefstal?

Tijdens de vakanties zijn dieven het meest actief. Veel skimaterialen staan dan onbeveiligd en onbewaakt bij hutten, waardoor het een eitje is om ze onopgemerkt mee te nemen. Als iemand echt iets wil stelen, dan lukt dat toch wel. Je kunt het natuurlijk wel een stuk lastiger en minder toegankelijk maken voor dieven. Zet de ski’s gescheiden neer bij restaurants, maak gebruik van kluisjes of kies ervoor om de materialen die je laat staan aan een vast object te bevestigen met een fietsslot of staalkabel.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?