Lindsey Vonn wil Trump niet vertegenwoordigen tijdens de Olympische Winterspelen

In februari 2018 gaan de Olympische Winterspelen van start in PyeongChang. In de aanloop daarnaartoe laat skiester Lindsey Vonn weten niet haar president te willen vertegenwoordigen.

Lindsey Vonn

De 33-jarige wedstrijdskiester maakt zich klaar voor haar laatste Olympische optreden van een lange carrière. Vonn is hard aan het trainen en gaat voor de gouden Olympische medaille in Zuid Korea. Dit is niet haar enige doel dit jaar, ze wil ook nog het record verbreken van 86 wereldbeker overwinningen. Dit record staat nu op de naam Ingemar Stenmark. Op het moment staat de teller van Lindsey Vonn op 77.

President Trump

In een interview met CNN vertelde Vonn deze week dat ze de Olympische Spelen heel serieus neemt en dat het voor haar veel betekent om onder de vlag van het land te mogen skiën. Ze is echter niet positief te spreken over de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. “Ik hoop de mensen van de US te vertegenwoordigen, niet de president”, aldus Lindsey Vonn. “Ik wil ons land goed vertegenwoordigen. Ik denk niet dat er op dit moment veel mensen in onze overheid zijn die dat doen.”

Ook kreeg Vonn de vraag of ze een uitnodiging om naar het Witte Huis te komen zou accepteren na de Spelen. Zonder daar ook maar over na te hoeven denken zei ze: “absoluut niet!”

[dfp_native_ad]

 

Tegenslagen

De Spelen van 2010 waren de laatste Olympische Winterspelen waar Lindsey Vonn aan mee deed. In 2013 kreeg Vonn een knieblessure en hierdoor kon ze niet meedoen met de Olympische Spelen in 2014 in Sochi. Ook tijdens de start van een nieuw seizoen liep het niet helemaal zoals gepland was. Ze crashte tijdens de opening van het downhill event in Lake Louise. Ondanks deze tegenslagen hopen we dat we een geweldige Winterspelen gaan zien van de skiër.

Gerelateerd nieuws: Russische vlag mist op de Olympische Winterspelen

Russische vlag niet te zien op Olympische Winterspelen

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?