Aftellen tot World Cup Sölden: zo ligt de wedstrijdpiste erbij

Morgen en overmorgen staan de eerste twee wedstrijden van het World Cup-seizoen 2024/2025 op het programma. De piste is goedgekeurd en de condities zijn dit jaar uitstekend. Alles wijst erop dat het een succesvolle start van het World Cup-seizoen wordt! Morgen starten de dames om 10.00 uur met de reuzenslalom, de dag erna is het tijd voor de heren.

World Cup Sölden

Op de Rettenbachgletscher in Sölden zullen de komende twee dagen wedstrijdskiërs van de piste vliegen. Traditiegetrouw begint het wedstrijdseizoen elk jaar in dit Oostenrijkse skigebied. Na deze wedstrijd zijn er nog 36 andere locaties waar de vrouwen in actie komen, en de mannen hebben nog 37 wedstrijden op de kalender dit seizoen. Beide wedstrijden beginnen dit weekend om 10.00 uur! De start ligt in Sölden op een hoogte van 3040 meter, waarna de skiërs, langs enkele uitdagende secties met een maximaal hellingspercentage van 65%, afdalen tot 2670 meter.

Bekijk ook: FIS Ski World Cup kalender 2024/2025: overzicht alle wedstrijden

Huidige condities

De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn gunstig, met een mix van zon en wolken. Op 3000 meter hoogte ligt de temperatuur rond het vriespunt en momenteel lijkt er geen neerslag te gaan vallen. Hoe de piste erbij ligt? Dat kun je live volgen via de webcam. Kijk mee tijdens de voorbereidingen op de Rettenbachgletscher:

Doet Marcel Hirscher mee?

Een aantal skiërs hebben aangekondigd dit World Cup-seizoen een comeback te maken, waaronder Marcel Hirscher! Dit seizoen houden we hem extra in de gaten, omdat hij uitkomt voor ons landje. Dit is mogelijk door zijn half-Nederlandse afkomst; zijn moeder komt uit Nederland. Het blijft spannend of hij zondag aan de start in Sölden verschijnt. Tot nu toe ontbreekt nog een officiële bevestiging… We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen hem zondag aan te kunnen moedigen.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?