© Skiinformatie.nl

Positieve sneeuwcontrole voor World Cup Sölden 2024

Goed nieuws voor de World Cup in Sölden! De sneeuwcontrole is afgerond en het resultaat is positief. De opening van de World Cup volgend weekend gaat officieel door, als er niets geks gebeurt en het weer geen roet in het eten gooit. De eerste wedstrijd van het World Cup-seizoen is, zoals altijd, de reuzenslalom voor de vrouwen. Deze vindt plaats op 26 oktober 2024 en begint om 10.00 uur. Een dag later zijn de mannen aan de beurt. Ga jij kijken?

World Cup in Sölden

De sneeuwcontrole was de laatste stap om de wedstrijden door te laten gaan. Dit jaar voerden Markus Mayr (FIS racedirecteur dames) en Janez Hladnik (FIS racedirecteur mannen) de controle uit. De afgelopen weken was al duidelijk dat de condities in Sölden momenteel ideaal zijn. De flinke laag sneeuw die al op grote hoogte is gevallen, zorgt voor een uitstekende basis voor de wedstrijden!

Het openingsweekend van de World Cup

Na de sneeuwcontrole zijn alle betrokkenen vol vertrouwen voor een prachtig openingsweekend. Isidor Grüner, pistechef in Sölden, toonde zich zeer tevreden: “We hebben de afgelopen weken hard gewerkt en de piste is in uitstekende staat. Dit blijkt ook uit het feit dat de nationale en internationale ski-elite hier de afgelopen dagen heeft getraind en dat tot en met zaterdag zal blijven doen. De omstandigheden voor spannende races aan het begin van het seizoen zijn optimaal.”

Wil je geen wedstrijd missen? › FIS Ski World Cup kalender 2023/2024: alle wedstrijden

Skiën in Sölden al een tijdje mogelijk

Sinds 20 september kun je weer skiën op de in Sölden. Het pisteaanbod breidt steeds verder uit en de eerste afdalingen kunnen al gemaakt worden. Tot 19 november mogen reguliere wintersporters dit jaar zelfs van de World Cup-piste genieten. Voor meer pistes in het gletsjerskigebied moet je nog even geduld hebben. Hoe meer sneeuw er valt, hoe sneller het pisteaanbod zal worden uitgebreid.

Het grotere winterskigebied in Sölden opent officieel op 14 november. Nog een maand wachten, en dan kun je van het hele skigebied genieten, mits de omstandigheden meezitten, natuurlijk!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?