Nog een skigebied in de Franse Alpen sluit voorgoed

De skigebieden Grand Puy in Seyne-les-Alpes en Alpe du Grand Serre nabij Grenoble moeten de skiactiviteiten staken. Afgelopen zondag schreven we al over de sluiting van Alpe du Grand Serre, en nu komt Grand Puy daarbij. Het besluit is dit weekend genomen, waardoor het einde voor deze skigebieden is gekomen.

Waarom sluiten de skigebieden?

Ondanks de investeringen van de afgelopen jaren, sluiten Grand Puy en Alpe du Grand Serre hun deuren. De omzet blijft dalen, waardoor het niet langer rendabel is om de gebieden operationeel te houden. Volgens de nieuwsberichten is de omzet in de afgelopen tien jaar met 60% gedaald. Een van de belangrijkste oorzaken van dit verlies is het gebrek aan sneeuw in de regio. De skigebieden liggen op een hoogte tussen de 1400 en 2200 meter. Deze sluitingen zijn een enorme klap voor de lokale bevolking, aangezien veel banen verloren gaan. Uit Alpe du Grand Serre klinkt de volgende reactie: “Het breekt ons hart, maar we geven niet op en zoeken samen naar nieuwe oplossingen.”

Pistes worden loipes

Wat staat er in de toekomst te gebeuren in de skigebieden? Het waterreservoir dat eerder werd gebruikt voor de sneeuwkanonnen, zal worden omgebouwd tot vismeer. Daarnaast worden delen van de 24 kilometer aan pistes die verloren gaan, omgevormd tot langlaufloipes. Hierdoor kunnen wintersporters nog steeds in de winter naar het gebied komen en genieten van de omgeving.

Minder sneeuw

Jaarlijks sluiten er skigebieden in het laag- en middelgebergte door een tekort aan sneeuw. Het gebruik van kunstsneeuw is voor veel gebieden te kostbaar, en vooral kleinere skigebieden kunnen deze kosten niet dragen. De enige optie is dan om helaas de liften te ontmantelen en het skigebied te sluiten…

Lees ook: Tirools skigebied laat liften gesloten deze winter

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in