Kitzsteinhorn goed bezocht tijdens openingsweekend

Afgelopen weekend was het zover, de seizoensstart op de Kitzsteinhorn! Veel wintersporters hebben van de allereerste mogelijkheid dit jaar op de gletsjer gebruikgemaakt en hebben de ski’s ondergebonden. Niet zo gek ook, want het zag er zondag echt hemels uit op de piste. Na een vers laagje sneeuw kwam de zon tevoorschijn. Genieten!

Skistart Kitzsteinhorn 2024/2025

Zaterdag 5 oktober 2024 was de eerste officiële skidag op de Kitzsteinhorn van dit winterseizoen. Een weekje eerder dan gepland werden de pistes voor de wintersporters geopend. De flinke sneeuwval in september was de reden voor deze vervroegde skistart. Zes van de 24 liften gingen afgelopen weekend in bedrijf en veel wintersporters kwamen om de ribbels te testen. De pistecondities waren super, en zondag kwam de zon ook nog eens tevoorschijn. Volgens de ORF zijn er zo’n 2000 skipassen verkocht op zondag.

Men heeft de pistes deels geprepareerd met verse sneeuw en deels met oude sneeuw uit de sneeuwdepots. Aan het einde van het skiseizoen 2023/2024 hebben ze zeven grote sneeuwhopen opgeslagen voor dit nieuwe winterseizoen. Maar zonder verse sneeuw kan men het skiseizoen op de Kitzsteinhorn niet beginnen. Actueel ligt er zo’n meter sneeuw op de pistes. Het is alweer enkele jaren geleden dat het skiseizoen op de gletsjer zo vroeg startte!

Beelden van afgelopen weekend

Zo lekker was het op de piste!

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in