Morgen skistart in Levi en Ruka met sneeuw van vorig jaar

Zoals ieder jaar begint het winterseizoen vroeg in twee Finse skigebieden. In Levi en Ruka zijn de voorbereidingen voor de skistart, die morgen op de planning staat, in volle gang. Deze twee skigebieden plannen altijd een vroege opening en zijn vaak een van de eerste niet-gletsjergebieden die openen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij snowfarming. Benieuwd hoe het er nu in de skigebieden uitziet? Kijk maar mee.

Skistart in Levi en Ruka

Morgen is de grote dag in de Finse skigebieden Levi en Ruka: de skistart van het seizoen 2024/2025 staat op de planning. Met behulp van snowfarming zijn de eerste pistes voor dit winterseizoen al geprepareerd. Opgeslagen sneeuw van de afgelopen winter is bewaard en opnieuw verspreid over de hellingen. De sneeuw is behouden onder technische thermische zeilen, een mooie techniek die elk jaar een vroege skistart garandeert. Als alles meezit, blijven de skigebieden Ruka en Levi zelfs tot mei open! Dit hangt natuurlijk volledig af van de temperatuur, sneeuwval en de condities.

Sneeuwhopen verspreid

Een week voor de geplande skistart, dit jaar op 4 oktober, worden de zeilen van de sneeuw gehaald en de sneeuw verspreid. De medewerkers zijn al dagen met machines op de bergen bezig. Er is in dit geval dus geen extra elektriciteit of water nodig om de sneeuw te maken; deze wordt simpelweg hergebruikt. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de pistes, en worden de veiligheidselementen en bewegwijzering op de hellingen geplaatst.

Skistart in Levi Ski Resort

Levi heeft bekendgemaakt welke faciliteiten morgen openen: dat zijn de Levi Glacier, het Front Slope Park en de buckelpiste. Bij dit deel van het skigebied kom je met de Glacier Express, North en Front Slope. Ook opent er een langlaufpiste. Dit weekend is het Ski & Board Test Weekend 2024. Je kunt de nieuwste skigear testen van merken zoals Atomic, Black Crows, Blizzard, Burton, Salomon, Van Deer en nog veel meer! Ook gelden er verschillende openingsweekend aanbiedingen in het skigebied.

Skiopening Ruka 2024/2025

Ook in Ruka zijn de pistes klaargemaakt voor de skistart morgen! Vanaf vrijdag zijn de pistes dagelijks geopend van 9.30 uur tot 19.00 uur. Daarnaast kun je op vrijdagavonden avondskiën tussen 6 december en 12 april, wanneer de pistes tot 23.00 uur geopend zijn in een deel van het skigebied van Ruka.

Het is een speciaal winterseizoen in het Finse skigebied, het is namelijk een jubileumjaar. Ruka Ski Resort viert zijn 70e verjaardag en het Ruka Park zijn 30e jubileum: dubbel feest dus! Als cadeautje kunnen kinderen die in 2014 geboren zijn een gratis skipas krijgen. Ook krijgt Ruka Park een upgrade met een investering van 2 miljoen euro, zodat er in de toekomst World Cup-wedstrijden gehouden kunnen worden. Het openingsweekend wordt gevierd met Arctic Weekend. Tijdens dit evenement kun je genieten van de eerste meters in de sneeuw, het nieuwste skimateriaal testen, films bekijken en luisteren naar inspirerende presentaties.

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in