© Skiinformatie.nl

Onderzoek: trein niet populair bij wintersporters

Uit ons jaarlijkse wintersportonderzoek, waaraan bijna 1100 mensen deelnamen, blijkt dat de auto nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel is voor de reis naar de skibestemming. Ruim 90% kiest ervoor om met de auto op skivakantie te gaan, terwijl slechts 1,2% de trein neemt naar de sneeuw.

We stappen niet zo vaak in de trein naar de wintersport

Hoewel de trein waarschijnlijk het meest duurzame vervoermiddel is om naar de wintersportbestemming te reizen, maken we er maar weinig gebruik van. Slechts 1,2% van de ondervraagden kiest voor de trein voor de reis naar de sneeuw. De bus is met 4,4% populairder dan de trein, evenals het vliegtuig met 2,9%. Het is duidelijk dat de meeste mensen het liefst de auto nemen: 90,4% rijdt zelf naar zijn of haar wintersportbestemming.

Duurzaamheid sowieso niet zo belangrijk

In het onderzoek hebben we ook vragen gesteld over duurzaamheid en hieruit kwamen interessante inzichten naar voren. Op de vraag: “Speelt duurzaamheid een rol bij jouw wintersport?”, gaf 43% aan dat dit niet het geval is, terwijl 32% er eigenlijk nooit over heeft nagedacht. 14% zegt duurzaam te reizen en ruim 5% houdt naast het reizen ook rekening met een duurzaam skigebied en accommodatie. Zo’n 4% maakt bewust de keuze voor een duurzaam skigebied.

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in