© Skiinformatie.nl

Vanaf vanmiddag sneeuw, ook volgende week weer sneeuwkansen

Vanaf vanmiddag kun je weer sneeuwvlokken zien in sommige skigebieden als je de webcams opent. Op grotere hoogte kan er de komende twee dagen weer een laag sneeuw van 20 tot 40 centimeter vallen. Vanaf de late middag begint het te sneeuwen, en pas morgenavond houdt het weer op. Waar deze sneeuw precies gaat vallen en hoe de sneeuwkansen zijn voor volgende week, lees je in dit bericht.

Heel veel neerslag

Zoals je ook in Nederland hebt gemerkt, was september behoorlijk nat. Een lagedrukgebied boven het noordwesten van Europa zorgt voor opnieuw een nat weekend in de Alpenlanden. Een storing in combinatie met een koufront zorgt voor sneeuwvlokken op grotere hoogte. De sneeuwgrens daalt naar ongeveer 1900 meter in Oostenrijk en Duitsland en 2100 meter in Frankrijk. In Zwitserland en Italië valt de neerslag vooral in de vorm van onweersbuien. Vandaag begint het al op verschillende plekken te sneeuwen. Zo kan er bijvoorbeeld een laag van 20 centimeter vallen op de Tiroler gletsjers en op de Zugspitze.

Morgen zakt de sneeuwgrens

In de loop van de dag neemt de bewolking toe en valt er meer sneeuw in de skigebieden. Morgen daalt de temperatuur nog verder en daarmee ook de sneeuwgrens. Deze kan dan uitkomen rond de 1300 tot 1700 meter. Qua sneeuwhoeveelheden kun je rekenen op zo’n 5 tot 10 centimeter in Italië en Frankrijk en tot wel 20 centimeter in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen.

Volgende week weer sneeuwkansen

Hoe meer sneeuw, hoe beter aan het begin van het skiseizoen! Ook volgende week laten de weerkaarten sneeuwkansen zien in de skigebieden. Op dinsdag en woensdag wordt namelijk een nieuwe storing verwacht. De hoeveelheden zijn niet enorm, maar er kan zeker weer een vlok vallen. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het weerbericht!

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in