© Skiinformatie.nl

Zwitsers skigebied sluit de deuren voorgoed

Recentelijk is aangekondigd dat het Zwitserse skigebied Schratten in Flühli definitief de deuren sluit. Dit kleine skigebied in Entlebuch ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen door de beperkte sneeuwval van de afgelopen winters. De grootste skilift in het gebied is in de afgelopen twaalf jaar slechts de helft van de tijd operationeel geweest.

Zwitsers skigebied sluit

In een persbericht maakt Schratten Flühli bekend dat de skilift permanent zal sluiten. “De krachten van de natuur zijn niet te overwinnen,” aldus de verklaring op de website van het skigebied. Schratten stond bekend als een betaalbare en kindvriendelijke bestemming, waar skiërs gebruik konden maken van twee skiliften die toegang gaven tot diverse pistes. Het skigebied had een sleeplift en kinderlift. De sleeplift, een van de oudste in het kanton Luzern, wordt nu ontmanteld en de heuvel zal weer worden overgedragen aan de natuur.

Te laag gelegen

Verschillende skigebieden in de Alpen kampen met soortgelijke problemen: de pistes liggen te laag. De skilift van Schratten Flühli bevindt zich op een hoogte van ongeveer 920 meter, met het hoogste punt op 1250 meter. Tijdens de afgelopen winter, die zich kenmerkte door milde periodes, was skiën nauwelijks mogelijk. Dit heeft geleid tot de onvermijdelijke sluiting van het skigebied.

Statement vanuit het skigebied

“Het was een geweldige tijd – veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan skilift Schratten Flühli,” aldus het statement van het skigebied. “Met veel passie en toewijding hebben we samen met jullie de oudste sleeplift van het kanton Luzern de afgelopen 12 jaar draaiende weten te houden. Maar nu kunnen we de krachten van de natuur niet langer weerstaan. Na zorgvuldige overwegingen en met pijn in het hart hebben we besloten te stoppen met de exploitatie van de skilift en de kinderlift.”

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in