© Skiinformatie.nl

Eerste sneeuwdump van het seizoen onderweg naar de Alpen!

Na de eerste sneeuwvlokken van het skiseizoen 2024/2025 vorige week, houden we de weersvoorspellingen voor de wintersportlanden nu nauwlettend in de gaten. De winter is in aantocht en dat is duidelijk te merken aan de voorspellingen. Voor het einde van deze week staat de eerste sneeuwdump op de planning! Er kan zelfs ruim een meter sneeuw vallen op meerdere plekken, vooral in Oostenrijk.

Eerste vlokken al gevallen

Afgelopen donderdag werden we verrast door sneeuwvlokken op de webcams in Zwitserland! Op grotere hoogtes dwarrelde de sneeuw naar beneden, en daarmee begon voor ons officieel het seizoen. Hoewel het nog niet veel was, kleurden de eerste bergtoppen wit. Bekijk de sneeuwval van vorige week ›››

Serieus pak sneeuw vanaf donderdag

Nu is er nog meer goed nieuws voor wintersporters! Er komt namelijk een lagedrukgebied richting de Alpenlanden. Deze koude lucht vanuit IJsland wordt donderdag in de Alpenlanden verwacht en kan zorgen voor flinke neerslag. Volgens de voorspellingen kunnen in delen van de Alpen tientallen centimeters sneeuw vallen, waarbij de sneeuwgrens kan dalen tot ongeveer 1500 meter!

Voorspelde sneeuwval

De voorspellingen laten zien dat de meeste sneeuw in Oostenrijk en Duitsland zal vallen, maar ook de andere wintersportlanden kunnen een flinke laag verwachten. In Frankrijk lijkt de sneeuwval vandaag al te beginnen, waar enkele centimeters verwacht worden. De grootste hoeveelheden staan gepland voor donderdag en vrijdag! Maar let wel: de sneeuw die nu valt, zal veelal de komende tijd, zodra de temperatuur weer iets stijgt, snel weer wegsmelten. Alleen in het hooggebergte, op gletsjers, kan – een deel – van de sneeuw blijven liggen. We hebben er dus nog niets aan voor komend skiseizoen, maar het geeft in ieder geval al wel vast een lekker winters gevoel.

Oostenrijk (verwachte hoeveelheid op de top van de berg):

Italië (verwachte hoeveelheid op de top van de berg):

Zwitserland (verwachte hoeveelheid op de top van de berg):

Duitsland (verwachte hoeveelheid op de top van de berg):

Frankrijk (verwachte hoeveelheid op de top van de berg):

Ook interessant: Weerexperts voorzien grote verandering weerpatroon voor winter 2024/2025

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

[spotler formid="11091"]

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

[spotler formid="11141"]