Zwitsers skigebied sluit drie skiliften vanwege sneeuwgebrek

Het skigebied Sörenberg heeft een belangrijke beslissing genomen. Vorige week werd bekend dat ze stoppen met het exploiteren van drie skiliften. Het Zwitserse skigebied verandert de strategie om in de toekomst meer wintersporters naar de regio te trekken en kosten te besparen.

Problemen in skigebied Sörenberg

Hoe gaat het verder met skigebied Sörenberg in Zwitserland? De voorzitter van de raad van bestuur van Bergbahnen Sörenberg heeft de laatste beslissingen bekendgemaakt. Het skigebied kampte afgelopen winter met verschillende uitdagingen. Het grillige weer en het gebrek aan sneeuw zorgden voor problemen in de afgelopen seizoenen. Deze tegenslagen leiden tot een geheel nieuw plan in het skigebied!

Een nieuw plan: New Horizon

In Sörenberg gaan ze zich focussen op de hoger gelegen delen: Sörenberg Dorf, Schwand en Brienzer Rothorn. Dit betekent dat drie laaggelegen skiliften definitief gesloten worden. In de toekomst kun je dus niet meer in de twee Rischliliften en de Ochsenweidlift stappen. Een lastige beslissing die helaas genomen moest worden…

Waarom de liften sluiten?

De grootste reden voor het stopzetten van de liften is het gebrek aan sneeuw op deze hoogte. Tijdens de winter 2023/2024 was de Ochsenweidlift geen enkele dag in bedrijf. Ook de Rischliliften waren maar nauwelijks geopend. Een ander probleem is dat de liften in een beschermd gebied liggen, om deze reden mogen er geen permanente sneeuwkanonnen gebouwd worden.

Nieuwe plannen

Het nieuwe project ‘New Horizon’ speelt in op verschillende faciliteiten in de regio. Zo komt er een herschikking van de winteractiviteiten in de delen Sörenberg Dorf, Schwand en Brienzer Rothorn. Daarnaast komen er conceptveranderingen bij de vijf horecagelegenheden op de bergen. Ook heeft het bestuur besloten om af te stappen van de dynamische prijzen en terug te keren naar een systeem met vaste prijzen. Zowel in de winter als in de zomer komt er een aantrekkelijke lage prijs. In de hele regio willen ze de krachten bundelen om zo vooruit te kunnen in de toekomst.

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in