© Skiinformatie

Alle vijf de Tiroler Gletschers zijn geopend voor het skiseizoen

Inmiddels is het skiseizoen 2024/2025 vol van start gegaan, tenminste in de hooggelegen gletsjerskigebieden. Onder andere zijn de vijf Tiroler Gletschers zijn inmiddels geopend om te wintersporten. Op deze gletsjers is het skiseizoen altijd extra lang. Dit is mogelijk door de hoogte van 3000 meter of meer van de skigebieden.

Skiën op de vijf Tiroler Gletschers

Afgelopen weken zijn meerdere gletsjerskigebieden weer geopend. Het skiseizoen is officieel van start op de gletsjers! Na de start van het seizoen op de Kaunertaler Gletscher op donderdag, zijn alle vijf de gletsjers in Tirol nu geopend. Zo kun je in Tirol skiën in Sölden, op de Kaunertaler Gletscher, Pitztaler Gletscher, Stubaier Gletscher en de Hintertuxer Gletscher.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere skigebieden geopend. Dit is een overzicht:

LandSkigebied
🇦🇹Sölden
🇦🇹Hintertuxer Gletscher
🇦🇹Schnalstaler Gletscher
🇦🇹Stubaier Gletscher
🇦🇹Kaunertaler Gletscher
🇦🇹Kitzsteinhorn
🇦🇹Pitztaler Gletscher
🇨🇭Matterhorn Glacier Paradise
🇨🇭Saas-Fee
🇨🇭Engadin St. Moritz
🇫🇮Levi
🇫🇮Ruka
🇮🇹Stelviopas

Live beelden van de vijf Tiroler Gletschers

Hier krijg je toch zin van om op de piste te staan?!

Skigebieden die deze maand nog openen

Maar ook andere skigebieden hebben de plannen om deze maand te openen. Onder andere de Mölltaler Gletscher, Arosa Lenzerheide, Cervino Ski Paradise en Sulden am Ortler gaan open zodra de sneeuwcondities dit toelaten. Er zijn dus nu al vele mogelijkheden om te wintersporten en er komen er steeds meer bij!

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in