Zon Turracher Höhe

© Skiinformatie.nl

WEERBERICHT: zon, zon, zon en nog meer zon

Dat was ‘m dan, de voorjaarsvakantie van 2022! De tweede week werd afgesloten met ontzettend veel zon en aan jullie beelden te zien, was het op en top genieten. Voorlopig verandert er maar weinig aan het zonnige weerbeeld. Een krachtig en standvastig hogedrukgebied zorgt ook deze week voor stralend wintersportweer. In de Alpen, maar ook in de skigebieden dichter bij Nederland.

Geen sneeuw, maar zon!

Begin vorige week leek het er even op dat een deel van de Alpen de nieuwe week zou starten met een sneeuwdump. Die is helaas van de baan, maar daarvoor in de plaats is Kaiserwetter gekomen. Na een paar koude dagen loopt het kwik weer omhoog. Vandaag en morgen is het rond de 8 graden in de dalen en in de tweede helft van deze week verdubbelt dat getal. Rond het middaguur zorgt een föhnwind dan voor temperaturen van rond de 15 graden. Geen ideale condities voor de lagergelegen skigebieden!

Kouder op hoogte

Op hoogte blijft het overdag wel vriezen en als het ’s nachts helder is, kan het in de dalen ook nog tussen de -4 en -8 graden worden. Harde pistes dus in de ochtend! Later in de week, op vrijdag en zaterdag, kan er mogelijk een kleine vlok sneeuw vallen in de Jura en Walliser Alpen als vanuit het westen de bewolking weer wat meer toeneemt.

Ook genieten dichter bij huis

Niet alleen in de Alpen is het de komende dagen op en top genieten. Ook in de skigebieden dichter bij huis schijnt de zon volop. In Winterberg zijn op dit moment 20 van de 31 liften geopend en je kunt hier skiën op 21 km aan pistes. In Willingen zijn 10 liften en 10 pistes geopend. Sneeuw wordt hier niet verwacht en alleen aan het begin van de week vriest het ’s nachts nog licht. In de tweede helft van de week stijgt het kwik ook hier en komt de temperatuur voorlopig niet meer onder nul.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?