bosbrand

© Pixabay

Amerikaans skigebied moet zomeractiviteiten staken door hevige bosbranden

Californië wordt al enkele weken geteisterd door bosbranden. Een gigantisch bosgebied is inmiddels verloren gegaan en duizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt. Door de gigantische dreiging van de naderende vuurzee heeft skigebied Mammoth Mountain al haar zomeractiviteiten moeten staken.

Bosbranden

Door een aanhoudende hittegolf woeden er al meer dan 3 weken bosbranden in Californië. Dat is best vroeg in het jaar. Volgens de autoriteiten gebeurt dit meestal pas in oktober en november. Afgelopen zondag steeg de temperatuur naar 49 graden Celsius. Geen record om vrolijk van te worden. NU.nl meldde gisteren dat al meer dan 8000 km2 aan bos is verwoest door het vuur. De stevige wind maakt het blussen bijna onmogelijk en daarom heeft gouverneur Gavin Newsom de noodtoestand uitgeroepen.

Skigebied dicht

Inmiddels hebben alle natuurparken hun deuren moeten sluiten voor bezoekers. De branden breiden zich uit en er valt niet meer tegenop te blussen. Hierdoor heeft ook skigebied Mammoth Mountain haar zomeractiviteiten moeten staken. Skiën kun je hier sowieso niet in de zomer, maar activiteiten zoals mountainbiken, hiken en klimmen zijn wel mogelijk. Bewoners wordt geadviseerd om een ‘Go-Bag’ klaar te hebben staan, zodat ze bij nood snel kunnen vertrekken.

Vrijdag viel de dreiging van de vlammenzee nog mee, maar dat veranderde eerder deze week toen het vuur ineens op 32 km afstand kwam te liggen. Dat lijkt nog best ver weg, maar in deze omstandigheden is dat behoorlijk dichtbij. Het vuur blijft zich verspreiden richting het gebied langs een uitloper van de San Joaquin rivier. Laten we hopen dat Mammoth Mountain niet wordt getroffen!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?