Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Verse sneeuw op de Kitzsteinhorn

Wintersportredacteur

Wat is het toch altijd weer genieten als er verse sneeuw gevallen is! Gisteren kon je beelden van de Hintertuxer Gletscher bekijken, vandaag is de Kitzsteinhorn aan de beurt. Op 3029 meter hoogte is een heerlijk vers laagje gevallen.

Sneeuw op de Kitzsteinhorn

In Oostenrijk is het wat weer betreft behoorlijk wisselvallig deze week. Zonnige periodes worden afgewisseld met regen. Niet fijn voor de vakantiegangers die er op dit moment zijn, maar wel voor wintersportliefhebbers. Op grote hoogte valt die regen zo nu en dan als sneeuw. Bijvoorbeeld vandaag op de Kitzsteinhorn. Niet veel, maar genoeg om even van te genieten. Heerlijk!

Komt er meer sneeuw?

Als we de weersvoorspellingen van Bergfex bekijken, staat er meer sneeuw op het programma. Mogelijk kan het vanaf zondag zelfs serieus gaan sneeuwen op de Kitzsteinhorn. Boven de 2700 meter wordt zo’n 18 cm verse sneeuw verwacht. Ook voor de Hintertuxer Gletscher, Sölden, Pitztaler Gletscher en Mölltaler Gletscher staat vanaf die hoogte sneeuw op het programma. We zijn erg benieuwd of deze voorspellingen uit gaan komen. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Wintersport in Zell am See – Kaprun

Dankzij de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer is Zell am See – Kaprun ontzettend sneeuwzeker. Je kunt hier dan ook tot laat in het seizoen op de latten staan. Sinds de ‘verbinding’ met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in 2019, heb je hier toegang tot ruim 400 km aan pistes (Ski Alpin Card skipas). Ideaal voor iedereen die graag veel kilometers skiet. Onderweg vind je genoeg fijne berghutten voor een lekkere lunch en ook na het skiën is er genoeg te doen. Wandel bijvoorbeeld door de romantische straatjes van Zell am See, kies voor de Mystic Mountain BBQ of ga voor de Kitzsteinhorn Explorer Tour.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in