24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Voor de tweede aflevering van 24 UUR IN waren we dit seizoen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Tijdens haar 24 uur in dit skigebied verkende Miranda beide dalen van het gebied samen met een Nederlandse die al ruim 21 jaar in Oostenrijk woont. Wat ze precies allemaal gedaan hebben, zie je in de aflevering hieronder. Verder vind je op deze pagina informatie over de regio en onze tips als je daar in de buurt bent.

24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | De aflevering

Na een maandje pauze mochten we eindelijk weer verder. In januari stond 24 uur in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau op het programma. We hadden weer een druk programma om in een korte tijd zo veel mogelijk van het gebied te zien en dat is goed gelukt. Het was weer onwijs genieten tijdens ons tripje voor 24 UUR IN, met prachtig weer, verse poedersneeuw en heerlijk eten.

Tijdens ons bezoek aan Ski Juwel bezochten we beide delen van het skigebied. Onder een strakblauwe hemel met een lekker zonnetje begonnen we onze trip in Alpbach. Dit bleek een groot en familievriendelijk gebied dat ook genoeg uitdaging bood voor de gevorderde skiërs. Vervolgens namen we de verbindingslift en kwamen we uit in Wildschönau waar wolken en een laag verse sneeuw op ons wachtten. Gelukkig kwam later het zonnetje nog door en werd ook dit een prachtige dag.

Natuurlijk hebben we niet alleen maar geskied in Ski Juwel. Zo bezochten we onder andere de verschillende mogelijkheden voor kinderen in het gebied, hebben we heerlijk gegeten en maakten we ook nog een ritje in de pistenbully. Je ziet het allemaal in de complete aflevering hieronder. Kijk en geniet mee van onze heerlijke trip in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau!

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | Het skigebied

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een jong skigebied in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het gebied is ontstaan door de aanleg van de verbindingslift in Inneralpbach. Deze lift verbindt het skigebied in het Alpbachtal en het gebied Wildschönau met elkaar. Door de verbinding telt het gebied nu 109 kilometer aan pistes, waaronder 13 kilometer zwarte pistes, en 45 liften.

Ski Juwel is een echt familiegebied. Boven op de berg heeft het skigebied een kinderopvang voor de allerkleinste in de familie. Daarnaast zijn er genoeg brede pistes en skiroutes voor de kleintjes in de familie die al wel kunnen skiën en kun je voor skilessen terecht bij verschillende skischolen. Zo kun je in Reith bij een skischool met een groot kinderland terecht en zit bij het middenstation van de Schatzbergbahn ook een skischool met kinderland, rodelbaan en iglo. Daarnaast heeft het skigebied verschillende kindvriendelijke skiliften en pistes. Zo vind je er onder andere een funslope en speedcheck.

Naast dat het een familiegebied is, biedt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ook genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs in de familie. Zo zijn er boven op de Wiedersberger Horn verschillende mogelijkheden om te freeriden en zijn er ook meerdere rode en zwarte pistes. Wij hadden tijdens onze trip de mazzel dat het had gesneeuwd en dat we dus op de piste konden genieten van de poeder, maar normaal biedt het gebied dus ook genoeg mogelijkheden voor off-piste skiën. Daarnaast biedt het gebied voor de echte adrenaline-zoekers nog de optie om te paragilden. Ski Juwel biedt hiervoor tandemvluchten aan om samen met een bevoegd instructeur een vlucht te maken.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | Extra activiteiten

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is als skigebied zeer geschikt voor families met kinderen. Naast het skiën zijn er namelijk genoeg andere activiteiten te doen in het skigebied. Zo beschikt het skigebied over een alpine coaster, de Alpbachtaler Lauser-Sauser. Deze alpine coaster gaat door het mooie winterse landschap van Ski Juwel en biedt prachtig uitzicht op de omgeving. Je stapt boven in een ‘slee’ en kunt vanaf daar meteen vertrekken. Na de rit wordt je weer naar boven gebracht en kun je je skidag vervolgen.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere activiteiten te doen in de regio. Er zijn bijvoorbeeld meerdere rodelbanen in het gebied. Waar je appartement, huis of hotel ook zit, er is altijd wel een rodelbaan in de buurt. Ideaal voor als het een keer wat minder mooi weer is of als je wat afwisseling in je vakantie wilt. Er is zelfs een nachtrodelbaan in Oberau. Zo kun je optimaal genieten van je skidag en toch nog een ritje op de slee maken.

Ook biedt het gebied de mogelijkheid om een ritje te maken in een pistenbully. Hiervoor moet je in Reith im Alpbachtal zijn. Tijdens de rit ben jij de co-piloot in de pistenbully. Je krijgt uitgelegd hoe het allemaal werkt, welke mogelijkheden zo’n pistenbully nou precies heeft en waar op wordt gelet tijdens het prepareren van de pistes. Vervolgens gaan jullie echt op pad om de pistes te prepareren. Mocht je dit willen doen, boek dat dan van tevoren, zodat je zeker bent van een plekje. Uit betrouwbare bron hebben wij namelijk gehoord dat dit snel volgeboekt is!

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: enkele feiten

 • Vanaf Utrecht iets minder dan 9,5 uur rijden
 • Afstand vanaf Utrecht is ongeveer 920 km
 • Het skigebied bestaat uit 2 dalen
 • Met de Super Ski Card en de Snow Card Tirol heb je ook toegang tot Ski Juwel
 • Het skigebied heeft 109 km pisten en 45 liften
 • Kindvriendelijk skigebied met een kinderopvang, een groot kinderland en verschillende extra activiteiten.

Ligging

Onze tips

 • Maak eens een ritje met de Lauser-Sauser, de Alpine Coaster in Alpbach.
 • Ga lunchen bij de Gipfö Hit en geniet van het prachtige uitzicht.
 • Loop naar het kruis boven op de Schatzberg en kijk uit over het Alpbachtal.
 • Bouw je eigen iglo in Niederau.
 • Ga een hapje eten bij de Zirmalm in Inneralpbach.
 • Boek een ritje als co-piloot in een pistenbully in Reith im Alpbachtal.
 • Bestel als lunch of avondeten de spareribs bij de Hexenalm in Niederau.

Op de top van de Schatzberg

1 minuut in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Zoals elke serie trailers van de afleveringen heeft, hebben wij dat natuurlijk ook. Hieronder vind je de mooiste beelden van onze trip in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau samengevat in 60 seconden. Hierdoor krijg je alvast een goede indruk van hoe we het hebben gehad en wat er allemaal in de volledige aflevering langs gaat komen. Natuurlijk raden we je ook aan de complete aflevering te bekijken, want dan weet je pas echt hoe het is geweest!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in