Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zwitserse skigebieden zien positieve cijfers

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ondanks de moeilijke start van het winterseizoen en de ongunstige koers van de Zwitserse Frank, geven de oostelijke Zwitserse skigebieden aan dat de cijfers positief zijn. Dit is opvallend, omdat veel skigebieden in Zwitserland zich zorgen maakte voor dit seizoen.

“De afgelopen twee weken zijn absoluut fantastisch geweest”, aldus Michel Henry, directeur van de bergbanen van Flumserberg. “Het begon wat laat te sneeuwen dit seizoen, maar dit is in de januari maand helemaal goed gemaakt”. De Zwitserse skigebieden waren erg bang dat de beslissing van de Zwitserse Centrale Bank invloed zou hebben op het aantal toeristen. Door deze maatregel hebben veel skigebieden onderling afgesproken om de koers op hetzelfde niveau te houden.

Ook volgens Klaus Nussbaumer, CEO van de Pizolbahnen was de start vanaf 19 december niet eenvoudig. De sneeuw was verre weg van optimaal en de vooruitzichten waren ook niet heel positief. In januari zijn deze tegenvallende resultaten helemaal goedgemaakt en zien we de rest van het seizoen positief tegemoet. De slechte wisselkoers heeft bij ons nauwelijks invloed gehad op het aantal toeristen, omdat wij voornamelijk Zwitserse wintersporters trekken. Als de condities zo blijven dan kunnen we spreken over een topseizoen”.

Veel Zwitserse skigebieden zien de laatste maanden van het seizoen positief tegemoet en denken tot aan Pasen open te kunnen blijven.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in