Nieuwsalert per mail ontvangen

Zwitsers skigebied verkeert in zwaar weer

Voor veel skigebieden in Europa was het winterseizoen 2016-2017 een zware. Ook het skigebied Pizol in Sarganserland (Zwitserland) heeft laten weten in zwaar weer te verkeren. Volgens het skigebied heeft dit te maken gehad met de matige sneeuwcondities en de ongunstige koers van de Zwitserse Frank. Hierdoor zijn veel wintersporters weggebleven en zijn de kosten van het skigebied enorm opgelopen. “Het is verschrikkelijk”, aldus directeur Klaus Nussbaumer.

Twee duren skiliften

Het skigebied heeft twee extreem dure skiliften. Eenmaal boven op de berg dan hoeven wintersporters deze liften niet meer te nemen. Hierdoor zijn het grootste gedeelte van de dag de cabines leeg, wat het skigebied per seizoen 600.000 Zwitserse Frank kost. 

Financiële hulp noodzakelijk

Ondanks de matige winter en de slechte financiële resultaten hoopt het skigebied op de redding van financierders, de gemeente en de provincie (Kanton). De bevolking moet volgens het skigebied achter de hulpplannen staan, anders heeft het skigebied geen kans. Jaarlijks werken er circa 100 medewerkers bij de skiliftmaatschappij en bij faillissement gaan ook de overige banen in het skigebied verloren, denkende aan skischool, hoteliers en restaurants. Riccardo Sandi (73) is al 30 jaren werkzaam in Pizol met zijn eigen restaurant. “Zonder de skiliften kan ik net zo goed mijn restaurant sluiten.”

 

Miljoenen geïnvesteerd

De afgelopen jaren heeft het skigebied miljoenen euro’s geïnvesteerd in vernieuwing van het skigebied. Vorig jaar werd nog 11 miljoen geïnvesteerd in een moderne Porsche Design stoeltjeslift. Ondanks dit gegeven zijn er nog circa 2,8 miljoen Zwitserse Frank nodig om de kunstsneeuwvoorzieningen te verbeteren. De eerste gesprekken voor het voortzetten van het skigebied zijn in gang gezet. Laten we hopen dat dit positief gaat aflopen voor het skigebied!

Weersafhankelijke skipassen

Vorig seizoen kwamen de Pizolbahnen nog positief in de media. Zij kwamen met skipassen waarvan de prijs bepaald werd door de weersomstandigheden. Is het slecht weer in het skigebied dan kun je rekenen op een korting van maximaal 50%. De prijsbepaling ging als volgt:

  • Gedeeltelijk zonnig, gedeeltelijk sneeuwval = 18% korting
  • Bewolkt tot zwaarbewolkt = 28% korting
  • Bewolkt met af en toe sneeuwval = 38% korting
  • Bewolk met hevige sneeuwval = 50% korting

Dit artikel gemist? Zie onderstaand artikel voor meer informatie over deze ludieke actie.

Skigebied past skipasprijzen aan op het weer

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in