Nieuwsalert per mail ontvangen

Zwitserland opent langste treintunnel ter wereld

Zwitserland zet zichzelf weer goed op de kaart door de langste treintunnel ter wereld te openen. De tunnel heeft in totaal een lengte van 57 kilometer en brengt reizigers 40 minuten sneller van Centraal Zwitserland in Ticino. Na 17 jaar lange werkzaamheden wordt de Gotthard-Basistunnel eind 2016 opgenomen in de dienstregeling. 

De kenners spreken over een technisch meesterwerk. In 20 minuten ben je van Erstfeld in Bodio. De geschiedenis laat zien dat Zwitserland al vaker hoge ogen heeft gegooid wat betreft het bouwen van tunnels. Zo keek heel de wereld toe hoe Zwitserland in 1882 de spoorlijn over de Gotthard opende. Een doorbraak waar in die tijd vol verbazing naar gekeken werd. Nu de nieuwe tunnel in gebruik genomen gaat worden kunnen reizigers kiezen voor een reis waarbij zij kunnen genieten van het prachtige Alpenlandschap met een nostalgische trein, of zij kunnen kiezen voor de moderne vlakspoorlijn. 

In 1992 stemde het Zwitserse volk in voor de aanleg van de Nieuwe Alpentransversaal (NEAT). Een goede stap richting het duurzamer aanbieden van de reis door de Zwitserse Alpen. Het bouwen van de tunnel heeft dus ruim 20 jaar geduurd en brengt de reizigers straks binnen 20 minuten door het Alpenmassief. Op dit moment worden de laatste werkzaamheden aan het nieuwe traject uitgevoerd zodat op 1 juni 2016 de officiële opening feestelijk kan gaan plaatsvinden. 

Langste treintunnel ter wereld
Langste treintunnel ter wereld
Langste treintunnel ter wereld
Langste treintunnel ter wereld
Langste treintunnel ter wereld

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in