Nieuwsalert per mail ontvangen

Zwitserland bouwt skilift met laser scanning technologie

Zwitserland is vanaf het nieuwe winterseizoen een prachtige en revolutionaire skilift rijker. Er wordt op dit moment namelijk druk gewerkt aan de realisatie van een nieuwe 6-persoonsskilift, Schaffürggli, gelegen in het skigebied Davos-Klosters. Het is niet zomaar een skilift, want de hoogte van de zitting wordt bepaald door dat je lengte opgemeten wordt door laser scanning technologie. Hierbij wordt de hoogte van de zitting automatisch aangepast aan de lengte van de persoon in kwestie. Een nieuwe technologie die onderdeel uitmaakt van het vijfjarenplan van de Zwitserse skigebieden waarbij zij onder andere flink investeren in verbetering en vernieuwing van skiliften.

De nieuwe Schaffürggli skilift verbindt de skigebieden Klosters en Davos (Madrisa skigebied) met elkaar en kost ruim €8.000.000,-. Het nieuwe lasersysteem scant bij de poortjes de personen die de lift in willen stappen. Hierbij herkent de scan of het om een volwassen persoon gaat of om een kind en hoe groot de persoon is. Het controlesysteem past hiermee automatisch de hoogte van de zitting aan waardoor zelfs de kleinste personen op de pistes veilig naar boven komen. 

Wist je dat? Skiliften in Tsjechië worden gewoon met bakstenen getest. Bekijk hier de foto’s!

Details Schaffürggli skilift:

  • Lengte van de skilift is 1.860 meter
  • Er worden 510 verticale meters overbrugd
  • De snelheid van de lift is 5 meter per seconde
  • Per uur kunnen er 2.600 personen vervoerd worden

Naast het laserscan systeem zorgen de beugels voor extra veiligheid voor kinderen. De kans dat kinderen onder de beugel door kunnen glijden wordt hierbij geminimaliseerd. Ook heeft de skilift een overkapping waardoor je met extreem koud of sneeuwrijk weer heerlijk naar boven kunt gaan. Om het allemaal nog luxer te maken zijn de zittingen voorzien van verwarming, waardoor de billen heerlijk opgewarmd worden. 

Niet alleen in Zwitserland zijn de skigebieden flink aan het investeren. Heb je bijvoorbeeld de nieuwe Giggijochbahn in Sölden al gezien? Bekijk hier de eerste beelden van de vernieuwde lift!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in