Nieuwsalert per mail ontvangen

Zweedse skiër dood na val van 600 meter in Nieuw-Zeeland

Magnus KastengrenEen zweedse extreme skiër viel zondagochtend maar liefst 600 meter naar beneden toen hij uitgleed op Mount Cook. De 32 jaar oude Magnus Kastengren was in de buurt van de lage top van de berg, op ongeveer 3700 meter, waar hij over een richel viel. Kastengren was op pad met een 30-jarige kameraad. Locals die de berg goed kennen vertelden dat wat de skiërs deden echt extreme was en de ruimte voor fouten minimaal.

Brent Swanson van de Lake Tekapo politie zei dat de mannen aan het skiën waren langs de top van de Aoraki-Mt Cook, toen de achterste van hen naar beneden viel. “De ene minuut was zijn partner nog achter hem en kort daarna was hij verdwenen,” aldus de politieman. “Kastengren is gevallen en we weten niet waarom. Het weer en de condities om te skiën waren goed.” De beide Zweden waren zeer geoefende bergsporters en betrokken bij meerdere records.

Een alpine reddingsteam werd uitgezonden nadat de overlevende de alarmdiensten inschakelde rond 08.30u. Kort voor het middaguur werd hij opgepikt vanuit een helikopter. Een half uur later werd het lichaam van het slachtoffer geborgen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in