Nieuwsalert per mail ontvangen

Zoveel omzet hebben de Oostenrijkse skiliftmaatschappijen

Dat liftpassen niet goedkoop zijn is algemeen bekend. Elke wintersportvakantie weer zijn de dingen een rib uit je lijf. Gelukkig weet je dat er met dat geld ook veel gedaan wordt om jouw wintersportplezier te kunnen garanderen. Denk aan kunstsneeuwproductie, het prepareren van pistes, maar ook het bouwen en onderhouden van skiliften. Toch denk je wel eens na over de vraag: ‘wat zou er nou aan geld binnenkomen bij skiliftmaatschappijen?’ In dit artikel vind je het antwoord.

Tourist Austria International kwam onlangs naar buiten met de top 40 van Oostenrijkse skiliftmaatschappijen. In een overzichtelijk document hebben zij daar de cijfers bekend gemaakt over onder andere de omzet en de groei van de maatschappijen. De data zijn al wat ouder (2014/2015), maar ze geven nog steeds een prachtige inzage in de financiën van skigebieden. Let wel: vaak bestaan skigebieden uit meerdere maatschappijen. Zo bestaat het Skicircus uit meerdere maatschappijen waarvan er 4 in de top 40 staan. Kun je nagaan wat er bij de mega skigebieden binnenkomt.

Top 10 skiliftmaatschappijen qua omzet

Laten we maar beginnen met het belangrijkste lijstje: de top 10 in omzet. Als je die bekijkt valt het je waarschijnlijk op dat er geen gebied in de top 10 onder de 33 miljoen aan omzet komt. In de top 40 komt er geen bedrijf onder de 10 miljoen omzet.

Top 10 groeiende skiliftmaatschappijen

Ook interessant om te zien is welke maatschappijen nou in omzet het snelst groeien. Let wel, dit zijn wat oudere cijfers. Hier kan zomaar een andere snellere groeier tussen zitten op dit moment.

skiliftmaatschappijen

Flink marktaandeel voor grootste maatschappijen

De Oostenrijkse skiliftmaatschappijen behoren tot de belangrijkste spelers in de toerismebranche van het land. Er zouden zo’n 523 maatschappijen zijn die 1,527 miljard omzet binnenhalen. Toch zijn er enkele gigantische spelers die een flink marktaandeel hebben. Hoewel de top 40 aan skiliftmaatschappijen slechts 8 procent vertegenwoordigt van het totaal aantal skiliftmaatschappijen, brengen zij 953,6 miljoen euro in het laatje en dan is bijna tweederde van de totale omzet. Alleen al de top 10 harkt maar liefst 27,4 procent van de omzet van alle Oostenrijkse skiliftmaatschappijen binnen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in