Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo’n 20 mensen vast in gondel in Zwitserland vlak bij St. Moritz

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Diavolezza lift in Zwitserland in de buurt van St. Moritz bij Pontresina stond woensdag stil. Er zaten zo’n 20 mensen vast in de gondel vlak voor het dalstation. De reden van deze situatie was een technisch defect.

Storing bij Diavolezza gondellift

Om omstreeks 14.30 uur op woensdagmiddag stopte de Diavolezza lift in Pontresina ermee. Er zaten zo’n 20 mensen vast in de lift. De hele situatie duurde ongeveer een uur. Uit de meest recente mediaberichten lijkt het erop dat er een probleem opspeelde in het bergstation. Een technicus ging op pad en het duurde even voordat alles weer werkte zoals normaal.

Reactie van Corvatsch AG

De beheerder van de skilift meldt achteraf dat het om een technische storing ging in het besturingssysteem. De gondellift heeft ongeveer een uur stilgestaan. Het probleem kon opgelost worden en alle gasten en medewerkers werden naar het dalstation gebracht. “Er was op geen enkel moment sprake van een risico voor de veiligheid van onze gasten en medewerkers”.

Skigebied Engadin St. Moritz

Rondom het bekende St. Moritz vind je verschillende skigebieden die onderling niet verbonden zijn. Over sneeuwzekerheid hoef je je zowel bij Corviglia tussen St. Moritz en Celerina, in Corvatsch tussen Sils en Silvaplana of op de Diavolezza bij Pontresina geen enkele zorgen te maken. Met pistes tot ruim 3000 meter is deze regio zeer sneeuwzeker. Heel Engadin St. Moritz bestaat uit zo’n 350 kilometer aan pistes, 88 afdalingen en 9 skibestemmingen. Corviglia, Corvatsch/Furtschellas en Diavolezza/Lagalb zijn de drie grootste skigebieden in de regio.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in