Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskigebied van Tignes na uitstel eindelijk geopend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na vele vertragingen vanwege het weer is het zomerskiseizoen in Tignes eindelijk van start gegaan. Wateroverlast heeft ervoor gezorgd dat het seizoen dit jaar meerdere keren is uitgesteld. Inmiddels zijn alle problemen opgelost en kunnen wintersporters de gletsjer op om af te dalen.

300 centimeter sneeuw in Tignes

Op 3000 meter hoogte in Tignes ligt er nog zo’n 300 centimeter sneeuw. Dit sneeuwdek ligt al weken op de wintersporters te wachten. Jaarlijks opent Tignes het zomerskigebied op de gletsjer voor nog een paar weken skiplezier in de zomermaanden. Dit jaar was de situatie echter anders dan normaal. Vanwege de vele regenval in de regio kon het skigebied niet openen op de geplande datum. In plaats van eind juni werd de opening verschoven naar begin juli. Gisteren was het dan eindelijk zover, Tignes is weer open!

Zomerskiën in Tignes in Frankrijk

Op de Grande Motte gletsjer in Tignes kun je dankzij de hoge ligging ook een paar weken in de zomer skiën. In het zomerskigebied van Tignes kun je afdalen van ongeveer 20 kilometer aan pistes in de zomermaanden. Deze pistes liggen tussen 2724 en 3456 meter hoogte. Het zomerskigebied is dit jaar geopend tot 21 juli 2024. De openingstijden kunnen nog veranderen aan de hand van de sneeuwcondities.

De huidige condities

Op dit moment draaien er zes liften in het skigebied van Tignes voor de wintersporters. Ook zijn er zes pistes geprepareerd en is er een speciaal gedeelte voor wedstrijdskiërs op de Grand Motte. Er is dit jaar zelfs een langlaufroute open vanwege de vele sneeuw. Het zomerskigebied is dagelijks geopend tussen 7.00 uur en 12.30 uur. De webcams laten ook vanochtend vroeg al een aantal wintersporters zien bij de skiliften!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in