Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskigebied in Noord-Amerika te koop

© Beartooth Basin

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een van de enige zomerskigebieden in Noord-Amerika is recent op de markt gekomen. Het skigebied Beartooth Basin in Wyoming staat te koop. Na een periode met maar weinig sneeuw hebben de aandeelhouders de knoop doorgehakt. Nieuwe eigenaren gezocht!

Skigebied te koop in Noord-Amerika

Nog een Amerikaans skigebied is te koop. Na de aankondiging begin mei over Mount Waterman, dat vlak bij Los Angeles ligt, is nu ook Beartooth Basin in Wyoming op zoek naar nieuwe eigenaren. Beartooth Basin is alleen in de lente en zomer geopend en ligt aan de Bearthoot Pass highway, nabij de grens met Montana. De afgelopen jaren is het skigebied maar weinig geopend geweest, in 2022 en dit jaar ging Beartooth Basin zelfs helemaal niet open. De grootste reden hiervoor is de beperkte hoeveelheid sneeuw.

Inclusief bij de verkoop zijn twee Doppelmayr liften, 3 snowcats, allerlei overblijfselen van het skigebied, een vergunning voor 20 jaar en 90 hectare aan skiterrein met een hoogteverschil van meer dan 300 meter. De prijs voor het skigebied staat nergens online vermeld.

Skigebied Beartooth Basin

In de jaren 60 werd Beartooth Basin opgericht, toen nog onder een andere naam: Red Lodge International Ski and Snowboard Camp. Het eerste doel van het skigebied was voor privétrainingen. Jaren later werd het skigebied verkocht en openbaar gemaakt. Sinds 2002 is Beartooth Basin in de handen van dezelfde eigenaar, tot nu in ieder geval. Het is een plek voor vooral gevorderde wintersporters. Het terrein is erg steil en uitdagend. Ook is er een park waar freestylers helemaal los kunnen gaan. Internationale team kunnen Beartooth Basin afhuren voor trainingen gedurende het skiseizoen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in