Nieuwsalert per mail ontvangen

ZOMER AWARDS 2016: Welk skigebied is de beste zomerbestemming?

Het is als skigebied tegenwoordig niet meer genoeg om alleen in de winter je ‘zakken te vullen’. Ook zomertoerisme is van groot belang. Onlangs werden daarom in Oostenrijk de zomerawards uitgereikt door Skiareatest.com. Dus, wil je weten waar je de volgende zomer heen moet? Deze skigebieden hebben echt wat te bieden.

In het afgelopen zomer is het team van Skiareatest druk bezig geweest met een kwaliteitscheck van Europese skigebieden. In het bijzijn van vele gasten uit de politiek en uit de branche werden de ‘Sommer Awards’ afgelopen vrijdag uitgereikt aan de Achensee in Tirol. Hier komen de winnaars in de verschillende categorieën.

De overallwinnaar: Alpendorf Bergbahnen in St. Johann in Pongau
Naast de gouden award voor ideeën en omzetting won het skigebied ook een award voor de vriendelijkheid van het personeel. De overall winst werd voornamelijk binnengehaald door het projekt op de Geisterberg, waar elk jaar een nieuwe attractie bij komt. Dit jaar werd het Geisterschloss geopend, een speelparadijs voor kinderen in St. Johann.

Beste kinderaanbod: Riesneralm Bergbahnen en Hoher Kasten Seilbahn
In Steiermark ontvingen de Riesneralm Bergbahnen de award voor hun goede kinderaanbod en een zwembad op de top van de berg. Best tof ding! Ook werd hen een award uitgereikt voor beste idee en omzetting.

zwembad

Innovatieprijs: Hoher Kasten Seilbahn
Dit Zwitserse skigebied blinkt uit in vriendelijkheid van het liftpersoneel en prachtige natuur en flora. Deze award kregen zij voor hun ‘Drehrestaurant’ met 360 graden uitzicht en de nieuwe Europa rondweg met uitzicht over een alpentuin met bedreigde plantensoorten.

europa-rondweg

Belevings- en familieberg award + beste events en fun & action award: Muttereralm Bergbahnen
Het Muttereralmpark biedt prachtige landchappen en afwisselende belevenissen met de perfecte mix van natuur, belevenis, plezier en spel. Dit is voor families en sportliefhebbers een perfecte bestemming. Of je nu gaat wandelen, fietsen of met mountaincarts de berg af wil racen, hier ben je aan het juiste adres volgens de testers.

 

Belevings- en familieberg award Italië + beste kinderaanbod + fun & action + natuur en flora awards: Drei Zinnen Dolimites
Het zomeraanbod in het Italiaanse skigebied is zeer uitgebreid. Van klimmen tot rodelen en van tuben tot relaxen, jong en oud komt hier aan z’n trekken. Daarom kreeg het gebied een hele lading aan awards mee naar huis.

Technische productontwikkeling: Zell am Ziller
Je hebt ‘m waarschijnlijk wel voorbij zien komen op onze website: het Fichtenschloss in Zell am Ziller. Een gigantisch kasteel ter hoogte van het bergstation van de Rosenalmbahn. Voor dit houten kasteel nam Zell am Ziller de prijs voor technische productontwikkeling mee naar huis.

Bouw kasteel Zell am Ziller bijna voltooid

Innovatieprijs voor beste kinderaanbod en vriendelijkste kassateam + award voor fun & action: Sattel-Hochstuckli
In het gebied in Zwitserland vind je verschillende highlights zoals de 374 meter lange hangbrug, een tubingbahn en een zomerrodelbahn. Daarvoor ontvingen ze enkele prijzen. Ook de kassadames (en heren) werden geprezen.

Beste marketing + fun & action: Schilthorn
Om gasten naar je skigebied te krijgen, moet je flink wat werk verzetten. Daarvoor kreeg het Zwitserse Schilthorn aardig wat lof tijdens de prijsuitreiking. Daarnaast werd het gebied geroemd om zijn fun & action aanbod, met dit jaar de nieuwe Thrill Walk.

Innovatieprijs natuur & flora en nostalgie: Rax-Seilbahn
De Rax-Seilbahn was in 1926 de eerste Oostenrijkse lift die door de lucht zweefde. Onlangs werd die gemoderniseerd en daarvoor werd de innovatieprijs voor nostalgie uitgereikt. Voor de natuur & flora werden zij geprezen dankzij de “Natur und Erlebnispfad App” waarmee technologie en natuur samenkomen. Door de app worden op speelse wijze kruiden- en bloemenwandelingen aangeboden.

Ben jij van plan de komende zomer niet aan de Middellandse Zee door te brengen maar in de Alpen, dan zijn dit interessante plekken om naar te kijken. Ook in de gebieden waar geen award aan uitgereikt is overigens genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zell am See?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in