Zo was de Chicky Clinics Freeride Trip in het Kleinwalsertal

Onlangs vond de Chicky Clinics Freeride Trip plaats in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Dat betekende een lang weekend first tracks, poeder, hiken, een kleine apres-ski en heel veel gezelligheid. De Freeride Trip wordt georganiseerd voor vrouwen / meiden die nog geen of weinig ervaring hebben in het freeriden en op zoek zijn naar meer uitdaging dan alleen de pistes.

Proosten

Op donderdagavond arriveerden de laatste deelneemsters in de KWT Lodge en was het tijd om een proost uit te brengen op een gezellig weekend en om elkaar te leren kennen. De freeride ski’s en boards werden voor iedereen klaar gemaakt en daarna dook iedereen vroeg het bed in.

Eerste skidag

De volgende ochtend troffen we onze berggids Samuel bij de skilift waar de eerste uitleg werd gegeven over de lawinepiepers en het plan van de dag. Daarna was het tijd om op pad te gaan, op zoek naar onverspoord terrein en poeder rondom het skigebied van Ifen. Met enige spanning in de benen, want als je nog nooit buiten de pistes hebt geskied of geboard, is dat toch even spannend, skiede we onze eerste off piste afdaling. Tot grote verbazing van iedereen was de sneeuw nog van goede kwaliteit en nam de gids ons mee naar stukken onaangetaste poedervelden. De verbazing was groot, aangezien het op maandag voor het weekend tot hoog in de bergen had geregend en de afgelopen dagen aanvoelde als warme voorjaarsdagen. Er werd genoten, gevallen, gelachen en er werden mooie sporen neergezet. Al dat harde werken verdiende aan het einde van de dag natuurlijk een drankje in schirmbar in Riezlern!

Regen

Na een goede nachtrust was het tijd voor een nieuwe dag met mooie avonturen. We troffen onze gids onderaan de Walmendingerhorn en deden bovenaan de lift een piepercheck. Daarna was het tijd voor een spannende afdaling op een noord hang, waar we verbazingwekkend op nieuw poeder scoorde en eerste sporen konden trekken. Het was een pittige afdaling voor de benen, maar des te groter was het overwinningsgevoel. Hoe meer we naar beneden kwamen, hoe slechter de sneeuwkwaliteit werd. De regen had beneden duidelijk haar sporen achtergelaten, maar ook dat is freeriden, dus iedereen zette haar beste beentje voor! Aan het einde van de dag was het tijd voor de run richting de KWT Lodge. Deze lodge ligt in Baad, een pittoresk dorpje, waar je naartoe kunt skien via een leuke off-piste afdaling. Vandaag was het een ski-in die werd beloond in de gezamenlijke ruimte van de lodge met een lekker drankje aan de gezellige houtkachel. In de avond werd er nog een workshop snow safety gegeven, dat is toch altijd een belangrijk onderdeel van het freeriden en mag dus niet ontbreken in zo’n weekend. Daarna was het tijd voor een goed diner in de Kuhstal en met een goed gevulde buik kon iedereen tevreden geen slapen.

Spierpijn

Op de laatste dag werd er opgestaan met aardig wat spierpijn, maar dat mocht de pret niet drukken! Iedereen stond goed op haar ski’s of board en het off-piste rijden ging iedereen al een heel stuk beter en soepeler af dan de eerste dagen. Leuk om te zien dat iedereen zo’n vooruitgang boekt in slechts een weekend! De condities waren deze dag wat minder en het weer ook, dus na enkele afdalingen zijn we ons verder gaan verdiepen in de materie van het lawinepieper zoeken. Erg interessant en informatie die je niet vaak genoeg kunt horen en ook niet vaak genoeg kunt oefenen. Daarna was het tijd voor nog 1 laatste afdaling. Het weekend konden we niet mooier afsluiten dan de run richting de lodge, waar we onze ski’s en boards letterlijk voor de deur konden uitdoen. Nog even snel inpakken en douchen en daarna was het tijd om te gaan…

Chicky Clinics

Ik heb de meiden uitgezwaaid en kijk terug op een geslaagde Freeride Trip en kijk uit naar de volgende trips van Chicky Clinics die dit seizoen nog komen gaan! Wil jij ook op trip met Chicky Clinics? Check dan even de website > www.chickyclinics.com. Iedereen bedankt voor haar komst!! Roxy en Bergans of Norway bedankt voor de goed gevulde goodiebag en de KWT Lodge voor de goede zorgen!

Deze website gebruikt cookies.