Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo ontloop je de drukte in het hoogseizoen: 8 tips

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is februari en het wintersportseizoen is in volle gang. Niemand houdt ervan om in de rij te staan voor: een skipas, de lift, materiaalhuur en tijdens de lunch bij een restaurant. En last but not least: de drukte op de pistes. Is het te ontlopen? Wij hebben een aantal tips voor je uitgezet die je wellicht kunnen helpen om de drukte in het hoogseizoen te ontlopen. 

1. Boek en huur skimateriaal en lessen op voorhand

Door er van tevoren voor te zorgen dat de huur van de skimaterialen en het boeken van de skilessen al geregeld is, voorkom je al een groot deel van de drukte bij de aankomst op de wintersportbestemming. Via CheckYeti kun je overigens skilessen in je eigen taal boeken!

››› Huur online je skimateriaal: tijdbesparend en eenvoudig

2. Ga zo vroeg mogelijk naar de liften 

Als je zo vroeg mogelijk de lift neemt, zorg je ervoor dat je voor het spitsuur van de skischolen boven bent. In sommige skigebieden, zoals SkiWelt, Alta Badia en de Zillertal Arena kun je zelfs extra vroeg de pistes op om te genieten van de zonsopgang op de berg. De vroege start betekent ook dat je langer kunt genieten van vers geprepareerde pistes. Dit is het iets eerder de wekker zetten na een avond après-skiën zeker waard!

3. Ga naar pistes aan de buitenkant van het skigebied

Vaak wordt er veel meer gebruik gemaakt van de pistes in de buurt van het centrum van het skigebied. Door pistes op te zoeken die meer gelegen zijn aan de buitenkant van het skigebied, heb je meer kans op rustige pistes. Ontwijk ook de verbindingspistes en liften, daar is het altijd druk.

Boek hier je last minute wintersport bij TUI, inclusief skipas!

Zo is de afdaling bij KI-West in Westendorf vaak lekker rustig, deze ligt aan de buitenkant van het gebied.

4. Maak gebruik van vakkennis

Ski-instructeurs hebben net zo’n hekel aan de drukte als iedere andere wintersporter. Zij zijn daarom ook geoefend in het vinden van rustigere pistes. Jezelf aanmelden bij een skischool, zelfs als je al een ervaren skiër bent, kan een slimme zet zijn. Je kunt ook een gids of privé-instructeur huren voor de eerste dagen om je meer afgelegen pistes te ontdekken.

5. Blijf op de pistes tijdens de lunch

Blijf skiën tijdens de spitsuren van de lunch (12:00 uur tot 14:00 uur). Zo kun je tijdens de spitsuren ook genieten van rustigere pistes. Als je ervoor kiest om een late lunch te nemen, neem dan wel een aantal tussendoortjes mee. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vroege lunch te nemen.

6. Routines (voor de ouders)

Zorg voor een systematische aanpak tijdens de voorbereiding op de volgende dag. Zorg ervoor dat de skipassen nooit uit de jassen worden gehaald, de handschoenen en skibrillen in de avond gedroogd en schoongemaakt klaargelegd worden in de helm en ook het wisselgeld voor de skiles voor de volgende dag alvast in de jassen wordt gestopt.

Ook voor volwassenen geldt: laat je skipas in je jas

7. Neem de laatste lift richting de dalafdaling

Vaak stoppen de meeste skiklasjes tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Dit is ook de tijd dat de meeste wintersporters de dalafdaling zullen nemen. Door een van de laatste liften te nemen voorkom je deze drukte. De piste zal er aan het eind van de dag dan uiteraard niet zo mooi meer bijliggen als aan het begin. Let er overigens ook op dat je de laatste verbindingslift niet mist!

8. Vertrek een dag eerder 

Het fenomeen ”zwarte zaterdag” is ons inmiddels wel bekend. Het is erg vervelend om je vakantie te beginnen met lange files. Ga je met de auto op wintersport? Probeer dan een dag eerder te vertrekken. Hiermee voorkom je dat je in lange files komt te staan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in