Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo maak je de mooiste dronebeelden zonder dat je een drone hebt

Je ontkomt er bijna niet meer aan, een filmpje zonder een droneshot. Deze vliegende camera’s maken prachtige beelden, maar goedkoop zijn de dingen niet als je kwaliteit wilt. Als je geen geld hebt voor een drone dan moet je het gewoon wat slimmer aanpakken. Daarvoor hebben wij nu de oplossing.

Drone

Drones zijn hip en je komt ze overal tegen. Er zijn tenslotte nog maar weinig filmpjes zonder drone zijn gemaakt. Een probleem is de flinke prijs, als je er een aan wilt schaffen gaan de prijzen vaak al richting de € 1000,-. Een flink bedrag en dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Een nog groter probleem zijn de vergunningen die je moet hebben om met je drone te mogen vliegen en die commercieel te mogen gebruiken.

AER

Twee Nederlandse vrienden liepen tegen dit zelfde probleem aan. Zij lieten het er niet bij zitten en staken de koppen bijeen. Ze pakten hun GoPro en met een hoop tape, schuim en karton slaagden zij erin de GoPro in de lucht te gooien en stabiele beelden te schieten. Bij thuiskomst hebben zij met twee andere vrienden het product verder ontworpen en zijn ze tot de AER gekomen.

De AER is een product geworden die kan worden gebruikt met de GoPro 3, 4 of 5. Je stopt de GoPro in de AER en je kunt mooie creatieve beelden maken vanuit een andere hoek. Je bent dan al voor € 50,- als je klaar als je al over een drone beschikt. Je kunt hem aanschaffen via Kickstarter. Ben je benieuwd naar de beelden die dit alternatief voor de drone opleveren bekijk dan het filmpje hieronder.

Behind the scenes

Het vorige filmpje is echter niet nieuw, dat werd al eerder gelanceerd. Wat wel nieuw is, is de behind the scenes video. Hoe zijn de beelden nou opgenomen? Je kunt zien dat het een bijzonder lastig project was, maar het resultaat is verbluffend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in