Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo gaat het nu met de slachtoffers van het gondelongeluk in Hochoetz

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen dinsdag vond er een ernstig ongeluk plaats in Hochoetz. Een gondel met vier personen erin is naar beneden gestort. De inzittenden zijn bij het ongeluk zwaargewond geraakt. Inmiddels is er meer informatie beschikbaar en weten we dat het een familie uit Denemarken betreft. Ook is een ouder echtpaar uit Duitsland bij dit incident gewond geraakt, zij zaten in de gondel ernaast.

Gondelongeluk in Hochoetz

In totaal zijn er zes personen gewond geraakt tijdens het ongeluk in Hochoetz op 9 januari bij de Acherkogelbahn. Er viel een boom op de liftkabel en daardoor brak waarschijnlijk de ankerplaats en stortte de gondel zo’n 10 tot 12 meter naar beneden. De 49-jarige Deense vader vecht op dit moment nog steeds voor zijn leven. De man heeft een operatie gehad en ligt nu in kritieke toestand op de intensive care. Meerdere operaties zouden nog moeten volgen. Zijn broer van 46 jaar en de kinderen van de man (19 en 20 jaar) zijn ook ernstig gewond geraakt en liggen in het ziekenhuis. In Deense media vertelde de moeder dat de 19-jarige dochter haar nog tijdens de moeilijke reddingsoperatie via FaceTime heeft gebeld, toen haar vader met een helikopter werd opgehaald.

Een ouder echtpaar van 58 en 62 jaar oud zat ook in de volgende gondel op het moment van het ongeluk. Door de hevige trillingen van de liftkabel zijn beide lichtgewond geraakt. Volgens de politie is de vrouw bovendien zeer getraumatiseerd door het ongeluk.

Onderzoek gaande

Maar hoe heeft dit ongeluk kunnen gebeuren? Regelmatig worden er controles uitgevoerd in de skigebied om dit soort incidenten te voorkomen. Minimaal één keer per jaar en na stormen worden alle bomen gecheckt. Op dit moment is er een onderzoek gaande door de politie en ongelukkenexperts naar de oorzaak van het ongeluk. Tot alles is uitgezocht, blijft de lift in Hochoetz gesloten.

Rustiger op de pistes

Tiroler Tageszeitung meldt dat het aanzienlijk rustiger is op de pistes in Hochoetz na het ongeluk. Er klinkt geen harde muziek op de terrassen en de sfeer is anders dan normaal. En dat terwijl de ‘normale’ skiactiviteiten gewoon doorgaan. Toch heerst er geen angst in het skigebied. Zo vertelt een medewerker van de skiverhuur: “De gondel is al 25 jaar mijn bedrijfsvoertuig, waarmee ik dagelijks naar mijn werk ga. Angst heb ik niet, ik zou meteen weer in de lift stappen. Statistisch gezien is het verkeer op de weg veel riskanter.”

Voor de wintersporters is er een extra buslijn tussen Ochsengarten en Oetz. Zo kunnen de vakantiegangers nu de Acherkogelbahn gesloten is, zich gemakkelijk naar een andere lift verplaatsen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in